Neamţ: Peste 70 de meşteri nemţeni merg la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Peste 70 de meşteri nemţeni merg la Sibiu
Neamţ: Peste 70 de meşteri nemţeni merg la Sibiu

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Neamţ, va reprezenta judeţul la ediţia a VIII-a a Festivalului Naţional al Tradiţiilor Populare,

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Neamţ, va reprezenta judeţul la ediţia a VIII-a a Festivalului Naţional al Tradiţiilor Populare, organizat la Sibiu, în perioada 6-10
august.


Festivalul este creat după modelul Festivalului Folcloric „Smithsonian”, organizat în fiecare an în Washington D.C., de către Institutul Smithsonian, încă din 1966. La fiecare ediţie a Festivalului participă câte un judeţ reprezentativ pentru zonele ţării.
Cei aproximativ 350 de participanţi - câte 100 din fiecare judeţ şi 50 din Republica Moldova - asigură acoperirea celor şapte secţiuni tematice din programul festivalului: arte religioase, literatură populară, arte muzicale, arte coregrafice, arte plastice tradiţionale, arte mecanice (creaţie tehnică populară) şi arte culinare.

Este o onoare pentru noi să fim prezenţi la o manifestare de asemenea calibru. Am fost aleşi să reprezentăm judeţul Neamţ şi Moldova, iar acest lucru e o mare provocare pentru instituţia noastră”, a declarat Ioan Cucoară, directorul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”.


Judeţul Neamţ va fi reprezentat de aproximativ 70 de participanţi care acoperă aproape toate ariile tematice din programul festivalului: formaţia „Şezătoarea” din comuna Vânători, formaţiile de fluieraşi şi dansuri populare ale Căminului Cultural din Tupilaţi şi o specialistă în arta culinară tradiţională din aceeaşi comună, rapsodul popular Alexandru Găină din Dămuc, însoţit de o formaţie de obiceiuri de iarnă şi meşterii populari Rodica Ciocârtău şi Nicolae Dolhescu din Pipirig.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite