Şi-a recuperat gardul furat acum opt luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din aprilie, când a fost sustras, şi până ieri, gardul a trecut pe la cinci cumpărători din două judeţe. Vasile Ciobanu, proprietarul gardului furat în aprilie anul trecut din localitatea Turtureşti, a apelat atât la poliţişti, cât şi la preoţi. Hoţii au fugit în Italia.  

Vasile Ciobanu, proprietarul gardului furat în aprilie anul trecut din localitatea Turtureşti, a apelat atât la poliţişti, cât şi la preoţi. Hoţii au fugit în Italia.  

Pietreanul căruia hoţii i-au furat un gard din fier în Săptămâna Mare a anului trecut l-a recuperat după mai bine de opt luni. Pentru a da de urma gardului, poliţiştii nemţeni au ajuns până în judeţul Galaţi. Vasile Ciobanu (50 de ani) din Piatra Neamţ a intrat în posesia gardului, întorcându-se special pentru asta din Italia, unde munceşte de 10 ani.


Gardul i-a fost furat de la casa aflată în construcţie lângă satul Turtureşti, comuna Girov. Era compus din nouă plase şi două porţi mari, se întindea pe 30 de metri lungime şi îl costase aproape 12.000 de lei.


A fost vândut de cinci ori


Pentru a da de urma lui, bărbatul a dat chiar şi anunţ la ziare că oferă recompensă 1.000 de euro celui care-i găseşte gardul. Ba mai mult, a colindat mănăstirile, unde a plătit pomelnice pentru 40 de zile, s-a rugat şi a aprins lumânări.


„Am fost la un preot care deschide cartea din Liteni, judeţul Suceava, dar m-am întors dezamăgit. Am umblat apoi la mai multe mănăstiri şi am plătit pomelnice pentru ca preotul să se roage timp de 40 de zile“, mărturiseşte pietreanul.


Pentru că nu mai putea rămâne în ţară, l-a rugat pe un prieten să ţină legătura cu poliţiştii. A aflat că gardul a fost găsit lângă Galaţi în luna noiembrie, dar nu a putut veni acasă până-n această săptămână. Hoţii sunt trei bărbaţi din Piatra Neamţ. „Gardul a fost sustras de Aurel Chertic, în vârstă de 50 de ani, de fiul acestuia, Marius Chertic, de 20 de ani, şi de nepotul Vasile Ciauşu, de 21 ani“, a spus inspector principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.


Gardul a fost vândut de cinci ori. „Hoţii au vândut gardul unei persoane din Roznov. Aceasta l-a revândut în localitate, după care a fost vândut în Zăneşti şi revalorificat în Roznov. De aici, a plecat în comuna Brăhăşeşti, din judeţul Galaţi“, a adăugat Cătălina Bădeanu.


Conform acesteia, cumpărătorii nu au ştiut că gardul este furat şi sunt martori în dosar. Gardul are nevoie de reparaţii, iar pentru asta a fost dus la un atelier. Va fi montat la locul lui abia în primăvară, când proprietarul se va întoarce definitiv din Italia.

_________________

Hoţi cu ştate vechi, fugiţi în Italia
Cei trei hoţi sunt cercetaţi pentru 25 de furturi, toate comise din ianuarie 2009, când cel mai în vârstă a ieşit din puşcărie, unde stătuse pentru alte furturi, şi până în luna iulie. „Toţi trei sunt fugiţi în Italia şi au pe numele lor mandate europene“, a precizat Cătălina Bădeanu. Pentru că cei care i-au găsit gardul au fost poliţiştii, Vasile Ciobanu nu a mai plătit recompensa.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite