Neamţ: Servicii de patru stele la Piatra Neamţ (CAMPANIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Servicii de patru stele la Piatra Neamţ (CAMPANIE)
Neamţ: Servicii de patru stele la Piatra Neamţ (CAMPANIE)

Hotelierii spun că pentru a atrage vizitatorii trebuie să facă investiţii importante în unităţile de cazare. Pentru dezvoltarea turismului este nevoie şi de drumuri bune. 

Citeşte şi:

Nemţenii vor turism ca-n Germania

Spune-le edililor cum ţi-ar plăcea să arate Piatra Neamţ peste 20 de ani (CAMPANIE)

Operatorii de turism spun că Piatra Neamţ va deveni până în 2030, un centru de atracţie pentru locuitorii ţării, dar şi pentru turiştii străini, dacă vor ridica ştacheta şi vor mări  confortul din camere. În plus, statutul de staţiune turistică de interes naţional, obţinut zilele trecute de municipiul Piatra Neamţ, le dă încredere că în următoarele două decenii turismul va deveni profitabil.

„Beneficiem deja de facilităţi pentru că turiştii nu mai plătesc taxa hotelieră decât pentru prima noapte de cazare şi nu pentru tot sejurul ca până acum“, spune Constantin Roca, administratorul Hotelului Central.

Aeroportul, obligatoriu pentru dezvoltare

Totuşi, oraşul turistic din 2030 nu va avea hoteluri de cinci stele din cauza cererii reduse pentru astfel de servicii. „Nu cred că este nevoie de hoteluri de cinci stele. În prezent, avem patru apartamente, dar nu sunt foarte solicitate“, adaugă Constantin Roca. Cei care câştigă de pe urma ofertei turistice a oraşului speră că în 20 de ani vor fi mai multe obiective care să le ţină ocupate camerele.

„Acum facem preponderent turism de circuit. Piatra Neamţ este doar unul dintre oraşele pe care oaspeţii noştri le vizitează în traseul pe care-l au prin această zonă a ţării. Cazările sunt pentru trei nopţi: oraşul poate fi vizitat în câteva ore, iar în celelate zile turiştii merg la mănăstiri, la Cheile Bicazului sau la Cetatea Neamţului“, spune Ghiocel Tonco, managerul Grand Hotel Ceahlău.

Un aeroport sau o şosea rapidă spre Bacău sunt soluţii pe care operatorii de turism le consideră obligatorii pentru dezvoltarea acestui sector. „Un aeroport ar fi util la Piatra Neamţ, chiar dacă există cel de la Bacău, la 60 de kilometri distanţă. Nu vorbesc despre un aeroport destinat navelor de mari dimensiuni“, afirmă reprezentantul hotelului Ceahlău.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite