Server blocat la simularea BAC-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 1.800 de elevi nemţeni au susţinut ieri prima simulare pentru Bacalaureat, în 32 de instituţii de învăţământ din judeţ.

Cei 138 de elevi de clasa a XII-a de la Colegiul Tehnic Forestier, alături de doi foşti colegi care au absolvit liceul cu un an înainte, s-au confruntat pentru prima dată cu testele de maturitate la materia Tehnologia Informaţiei şi a Telecomunicaţiilor. „Noi avem laboratoare foarte bine dotate, iar profesorii i-au pregătit încă de la începutul anului pe copii pentru acest examen. Deşi 60% din elevii noştri provin din mediul rural, nu cred că acest test va fi o problemă pentru ei“, a declarat Mihai Cozma, directorul Colegiului Tehnic.

Probleme la „Petru Rareş“

Dacă elevii nemţeni au fost pregătiţi pentru această probă, nu acest lucru se poate spune despre serverul Ministerului Educaţiei. Accesările simultane ale site-ului de la centru au dus la blocarea lui, fapt care i-a împiedicat pe mulţi dintre viitorii absolvenţi nemţeni să rezolve cerinţele on-line.Astfel de probleme s-au înregistrat la Colegiul Naţional „Petru Rareş“.

„La noi au fost anumite sincope. Serverul Ministerului s-a mai blocat, dar până la urmă toţi elevii au reuşit să susţină proba. Am anunţat Inspectoratul şi sperăm să nu ne confruntăm cu aceleaşi probleme şi la proba propriu-zisă“, a precizat Mihai Obreja.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite