Neamţ: Seri pentru melomani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Seri pentru melomani
Neamţ: Seri pentru melomani

Premiera celei de-a 38-a ediţii a „Vacanţelor Muzicale” este dedicată lui Sergiu Celibidache.

Orchestra Filarmonicii Moldova din Iaşi, dirijată de José Aréan (Mexic) şi avându-l ca solist pe Theodore Coresi, va concerta în această seară la Roman, începând cu ora 21.00. În program sunt incluse „Simfonia tragică” de Johannes Brahms, „Panis angelicus” de César Franck şi „Eroica” lui Ludwig van Beethoven.

Tot pentru romaşcani va concerta în Piaţa Roman Muşat şi corala „Heruvimii” din cadrul Parohiei „Sf. Ioan Botezătorul” din Piatra Neamţ, dirijată de prof. Marius Ioan Corugă. Mâine seară, de la ora 19.00, „Vacanţele Muzicale” le oferă studenţilor participanţi la cursurile de măiestrie organizate cu ocazia ediţiei din acest an a festivalului posibilitatea de a concerta pe scena Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ.

Operă şi balet în două zile

O altă noutate a „Vacanţelor” din acest an este seara de balet oferită de corpul de balet al Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi. Sâmbătă, de la ora 21.00, în Piaţa Turnului, veţi putea urmări momente coregrafice din baletele „Frumoasa din pădurea adormită”, „Giselle”, „Don Quijote” şi „Lacul Lebedelor”. Ultima zi de Festival este dedicată unei Gale de operă. De la ora 21.00, pe scena din Curtea Domnească vor urca, printre alţii, soprana Carmen Gurban, mezzosoprana Sidonia Nica, tenorul Sorin Lupu, baritonul Ciprian Marele şi basul Theodore Coresi.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite