Septuagenara de la Tarcău a murit arsă în condiţii controversate (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soba de la care s-ar fi aprins hainele femeii nu avea foc în ea
Soba de la care s-ar fi aprins hainele femeii nu avea foc în ea

Martorii tragediei în care a murit Elena Ţîntilă din Tarcău afirmă că era imposibil ca femeia să fi luat foc de la soba pe care au dat vina poliţiştii.

Mai mult, sătenii afirmă că, şi dacă ar fi luat foc de la sobă, nu ar fi suferit arsuri atât de grave. „Am fost acolo şi am văzut că soba nu avea foc în ea. Avusese, probabil, dimineaţă, dar când femeia a murit, pe plită se aflau la uscat nişte încălţări din materiale textile, ca şi o cană din plastic. Deci este exclus ca în acea sobă să fi fost foc în acel moment“, a declarat primarul comunei Tarcău, Iulian Găină.

O altă ciudăţenie este că în cameră nu au fost văzute alte urme de foc. „În întreaga cameră nu se văd alte urme de foc, totul este la locul lui. Singura haină aruncată era afară, fiind un pieptar din lână, care nu avea urme de foc“, mai spune primarul Găină.

Conform acestuia, femeia era o persoană foarte curată şi în ziua aceea nu purta nici o haină din materiale sintetice, ci numai din bumbac sau lână. „Cu astfel de haine nu se putea să ardă în halul acela. Putea să se ardă cel mult la spate, la picioare sau mai ştiu eu unde, dar nu pe tot corpul. Cred că orice experiment făcut cu un manechin îmbrăcat cu haine de felul acela ar arăta că nu se pot provoca arsuri atât de grave“, a încheiat Iulian Găină.

Poliţiştii şi-au menţinut însă în continuare ipoteza unei „combusti spontane“, chiar şi după ce au aflat de aceste detalii. „Cercetările efectuate de poliţiştii din comuna Tarcău şi din oraşul Bicaz nu iau în calcul decât aprinderea accidentală a hainelor“, a declarat inspector principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Suspiciunile sătenilor sunt însă alimentate de faptul că femeia locuia în aceeaşi clădire cu un nepot, care a fost decăzut din drepturile părinteşti după ce, în urmă cu doi ani, s-a dovedit că îşi abuza sexual fiica. De asemenea, a fost cercetat pentru violare de domiciliu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite