NEAMŢ: Seniorii dansatorilor din judeţ au început deja repetiţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ansamblul de dansuri populare caută noi membri

Centrul pentru Cultură „Carmen Saeculare” şi-a propus să înfiinţeze un ansamblu de seniori, aşa cum există şi în cadrul unor formaţii cunoscute din România  - „Junii Sibiului” sau „Ţara Vrancei”. Formaţia va fi mixtă şi va avea în repertoriu dansuri specifice zonei Neamţ, aşa cum sunt „corăgheasca” sau „brâul”.


„Am dorit înfiinţarea unui ansamblu de seniori în primul rând pentru autenticitate. Mi s-a părut o idee fantastică promovarea folclorul muzical şi coregrafic prin intermediul celor care l-au trăit şi cunoscut chiar la rădăcini, în forme mai puţin alterate decât de regăseşte astăzi”, a declarat Ioan Cucoară, directorul interimar al „Carmen Saeculare”.  


Centrul a început deja repetiţiile cu membrii ansamblului de dansuri populare format din seniori care s-au înscris în prima perioadă şi îşi propune să extindă numărul acestora. Cei interesaţi sunt aşteptaţi să se înscrie, în perioada 1 - 7 septembrie, la sediul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”. Limita de vârstă este de minimum 45 de ani.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite