Șeful Poliției Neamț își sfătuiește colegii să facă economie la benzină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Tablan, șef IPJ Neamț
Paul Tablan, șef IPJ Neamț

Comisarul șef Paul Tablan spune că patrulele pedestre vor ajuta agenții să cunoască mai bine populația din raza teritorială a secțiilor de poliție. Limitarea cotelor de carburant pentru mașinile de poliție este cea mai mare problemă în aplicarea noii organizări a poliției rurale.

Conducerea IPJ Neamț a făcut un bilanț al activității după prima lună de la aplicarea noului sistem de organizare a secțiilor de Poliție Rurală.

„În Neamț, cele 14 secții de poliție rurală au devenit operaționale de la 1 septembrie. Cu cele 69 de autoturisme  s-au parcurs circa 142.000 km și s-au consumat 12.326 de litri de combustibil, ceea ce înseamnă că fiecare mașină a parcurs circa 15.000 de km", a spus șeful IPJ Neamț.   

Comisarul șef Tablan a recunoscut că cea mai mare problemă de funcționare a noului sistem se leagă de fondurile insuficiente pentru carburanți.

„Până la sfârșitul anului vom funcționa pe vechile cote de combustibil. Ni s-a promis o rezolvare începând cu 2012. Dar nimic nu e mai folositor pentru a face prevenție și a cunoaște problemele populației decât să te dai jos din mașină și să o iei din poartă în poartă, în patrule pedestre", a mai spus șeful Poliției Neamț.

Conducerea IPJ Neamț consideră că după un trimestru se vor vedea și rezultatele în funcționarea noului sistem de organizare a poliției rurale. Până atunci vor fi încheiate și concursurile pentru ocuparea funcțiilor de șefi la 12 din cele 14 secții din județ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite