Şeful Gărzii Financiare din Neamţ rămâne în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul șef Constantin Nistor
Comisarul șef Constantin Nistor

Magistraţii Curţii de Apel Bacău vor decide vineri, 7 octombrie, dacă îi vor aproba cererea de a fi judecat în stare de libertate.

Constantin Nistor, şeful Gărzii Financiare Neamţ, şi alţi doi comisari au fost reţinuţi pe 29 septembrie pentru luare de mită. Pe 30 septembrie, cei trei au primit mandat de arestare pentru 29 de zile, însă au făcut recurs la Curtea de Apel Bacău, cerând să fie judecaţi în libertate.

Magistraţii băcăuani ar fi trebuit să decidă astăzi dacă le aprobă sau nu cererea. „Avocatul a cerut amânarea judecării, astfel încât noul termen stabilit este de 7 octombrie", a spus judecătorul Cătălin Şerban, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Bacău.

Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pe 29 septembrie, comisarul şef Constantin Nistor, şi alţi doi comisari financiari, Gheorghe Enăşoaie şi Corneliu Antonie, au primit mită de la patronii unor firme din judeţ, în timpul unui control efectuat la 10 societăţi din Neamţ. „Cu această ocazie, inculpaţii au primit de la reprezentanţii societăţilor comerciale verificate suma totală de 4.110 lei în scopul efectuării unui control formal, pentru a nu sancţiona contravenţional toate neregulile constatate şi pentru a aplica amenzi contravenţionale minime", a fost menţionat într-un comunicat de presă emis de DNA.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite