Şeful Gărzii Financiare Neamţ rămâne în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul șef Constantin Nistor
Comisarul șef Constantin Nistor

Constantin Nistor şi alţi doi comisari de la Garda Financiară Neamţ au fost arestaţi pe 30 septembrie pentru luare de mită. Cei trei au făcut recurs la Curtea de Apel Bacău şi au cerut să fie judecaţi în stare de libertate, însă magistraţii băcăuani au respins cererea.

Termenul stabilit de magistraţii băcăuani pentru judecarea recursului a fost pe 5 octombrie, dar avocatul lui Constantin Nistor a cerut amânarea judecării. Procesul a avut loc vineri, 7 octombrie, însă cei trei comisari de la Garda Financiară nu s-au bucurat de succes.

Judecătorii de la Curtea de Apel Bacău au respins recursul făcut de cei trei, astfel încât Constantin Nistor, Gheorghe Enăşoaie şi Corneliu Antonie vor rămâne în arest.

În momentul reţinerii, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au cerut ca cei trei comisari învinuiţi de luare de mită să fie judecaţi în stare de arest. „Pericolul pentru ordinea publică este determinat şi de faptul că prin lăsarea în libertate a celor trei inculpaţi, care şi-au exercitat în mod discreţionar şi oneros atribuţiile de serviciu, profitând de funcţia publică deţinută, urmărind doar obţinerea unor foloase necuvenite şi nu respectarea de către agenţii economici a disciplinei financiar-contabile, se creează un sentiment de insecuritate la nivelul percepţiei publice cu privire la aplicarea legii în mod echitabil", se arată în motivarea cererii formulate de procurori.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite