Şeful CJ Neamţ nuanţează raportul ANI trimis către Parchet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Pruteanu, preşedinte CJ Neamţ
Vasile Pruteanu, preşedinte CJ Neamţ

Preşedintele Vasile Pruteanu spune că nu a existat nici un contract direct între Consiliul Judeţean şi firma fiicei sale. Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate au descoperit indicii referitoare la posibila săvârşire de către şeful CJ Neamţ, a infracțiunilor de conflict de interese şi fals în declaraţii.

În dosarul trimis de ANI către Parcehtul de pe lângă Curtea de Apel Bacău se arată că CJ Neamț și unitățile subordonate acestuia au încheiat în perioada 2010-2011 un număr de 27 de contracte cu C&C FARM, societatea farmaceutică administrată de fiica lui Vasile Pruteanu. Valoarea totală a medicamentelor şi materialelor sanitare achiziţionate este de 512.149 de lei.

Şeful CJ Neamț dat de ANI pe mâna Parchetului

În urma evaluării, inspectorii de integritate vorbesc despre indicii referitoare la posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese"

Clanul Pruteanu, pârât la ANI de prefectul de Neamţ

Banii publici se opresc la familia şefului de judeţ Neamţ

„Nu a existat nici un contract între Consiliul Judeţean Neamţ şi firma C&C FARM şi nu am participat în nici un fel la luarea unei decizii cu privire la  contractele menţionate", susţine Pruteanu.

Preşedintele CJ Neamţ mai spune că cele 27 de contracte au fost încheiate între persoane juridice din subordinea, sau coordonate de Consiliul Judeţean Neamţ, care au personalitate juridică proprie, buget propriu şi îşi fac achiziţiile fără nici un amestec al Consiliului Judeţean şi al său personal, în calitate de preşedinte.

„Contractele acestor entităţi cu C&C FARM au fost atribuite şi încheiate ca urmare a participării la achiziţiile publice organizate de autorităţile contractante respective, în conformitate cu OUG 34/2006, deci în condiţii de deplină transparenţă şi competitivitate", mai spune şeful CJ.

Pentru că cele 27 de contracte nu au fost trecute în declaraţia de interese, inspectorii ANI vorbesc şi despre indicii privind posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii.

„Am avut şi am convingerea că nu a existat nici un conflict de interese. Este vorba de o omisiune care se datorează faptului că am considerat că nu se impunea să le trec în declaraţie", explică Pruteanu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite