Șeful CJ Neamț dat de ANI pe mâna Parchetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău pentru posibila săvârșire a infracțiunilor de conflict de interese și fals în declarații. Vasile Pruteanu este vizat pentru afacerile făcute de instituția pe care o conduce cu firma la care fiica sa este administator.

În urma evaluărilor demarate pe 6 octombrie 2011, inspectorii ANI au descoperit indicii referitoare la posibila săvârşire de către președintele Consiliului Județean Neamț, a infracțiunii de conflict de interese ca urmare a aprobării achizițiilor de medicamente și materiale sanitare, în valoare de 512.149 Lei (aproximativ 118.828 Euro), de către Consiliul Județean Neamț și unitățile subordonate acestuia, de la S.C. C&C FARM S.R.L., societate în cadrul căreia fiica sa, doamna Pruteanu Iulia-Elena, deține calitatea de administrator"

 În sesizarea ANI se arată că CJ Neamț și unitățile subordonate acestuia au încheiat în perioada 2010-2011 un număr de 27 de contracte cu societatea farmaceutică administrată de fiica lui Vasile Pruteanu.

 O altă posibilă infracțiune de care este suspectat șeful CJ Neamț este fals în declarații „ca urmare a nedeclarării adevărului obiectiv, în declarațiile de interese depuse la data de 11.10.2010 și 14.06.2011, cu privire la contractele de achiziție încheiate, în perioada 2010 - 2011, de către fiica sa, doamna Pruteanu Iulia-Elena, în calitate de administrator în cadrul S.C. C&C FARM S.R.L., cu mai multe unități din subordinea Consiliului Județean Neamț"

 ANI precizează că președintele CJ Neamț a fost informat, prin două adrese, despre declanșarea activității de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază.  

Vasile Pruteanu și-a prezentat punctele de vedere pe datele de 10 și 17 noiembrie.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite