Scurt-metraje de top realizate de elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi adolescenţi, care învaţă la Colegiul Naţional „Petru Rareş“ din Piatra Neamţ vor participa la Festivalul de Scurt-metraje FF600.

Competiţia se va desfăşura în luna mai în Ljubljana, capitala Sloveniei, şi va avea şase secţiuni: animaţie, videoclipuri muzicale, filme one-minut, filme experimentale, filme documentare şi scurtmetraje. „Voi merge la Ljubljana, deşi va fi dificil să aleg ce voi trimite, pentru că nu există nici tematică impusă, nici limită de vârstă pentru participanţi“, spune Andreea Mironiuc.

Atât ea, cât şi colegul ei Bogdan Pecete au deja un palmares care îi fac de temut în astfel de competiţii. Eu au obţinut mai multe premii internaţionale, participând în echipă sau individual cu filme de animaţie sau scurt-metraje. Împreună, cei doi tineri au luat anul trecut premiul I la concursul de film scurt pe teme de ecologie „Green Teen Spirit“, cu producţia „Doza“.

În acelaşi an, Andreea Mironiuc şi Bogdan Pecete au luat premiul pentru cel mai bun spot publicitar la concursul „Young Movies“ de la Arad, precum şi un premiu la competiţia „99 de secunde de bun simţ“ organizat în cadrul Festivalului de Film de la Sighişoara.

Spre Slovenia, prin Ghana

Înainte să ajungă în Slovenia, Andreea trebuie să meargă mai întâi în Ghana, o ţară africană. Ea va reprezenta România la faza a doua a unui concurs organizat de Comisia Europeană.

Prima parte a competiţiei, având tema „Dezvoltarea umană în Africa“, s-a desfăşurat în cadrul Zilelor Dezvoltării Europene de la Stockholm, şi a desemnat-o, în toamna anului trecut, pe eleva din Piatra drept ocupanta locului I, conferindu-i Premiul pentru tinereţe şi dezvoltare - Prioritate Africii pentru filmul de animaţie „Just a walk“.

„Filmele mele reuşesc să atragă atenţia prin faptul că sunt copilăreşti, dar în acelaşi timp ating problematica sărăciei sau a discriminării şi arată haios soluţiile simple, văzute prin ochi de copil“, spune Andreea.

Bogdan Pecete a făcut montaje pentru filmele Andreei, dar a lucrat şi pe cont propriu, cu o cameră împrumutată. „Lucrez mai ales pe calculator şi chiar vreau să urmez facultatea de cibernetică pentru a-mi face o carieră în acest domeniu“, adaugă Bogdan.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite