Schiorii, aşteptaţi pe pârtia de la Cozla

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii se pregătesc să pornească tunul de zăpadă
Muncitorii se pregătesc să pornească tunul de zăpadă

Administratorii pârtiei spun că aceasta va fi deschisă mâine. Ninsoarea căzută în ultimele zile a fost bătătorită de utilajul specializat. Peste stratul natural, tunurile de zăpadă vor aşterne altul artificial, mai consistent.

Căderile abundente de zăpadă au creat condiţii pentru deschiderea pârtiei de schi de pe muntele Cozla, de lângă Piatra Neamţ, pentru al treilea sezon de când a fost amenajată. Pregătirile au început ieri, când a fost scoasă pe pârtie maşina de bătut zăpadă, iar muncitorii de la Perla Invest au început să monteze gardurile de protecţie şi de delimitare.

„Sunt deja montate saltelele de protecţie de la zidul de sosire. Vom instala şi cele cinci tunuri de zăpadă pe care le avem, pentru că zăpada artificială formează un strat mai consistent“, a precizat Dan Câmpeanu, directorul tehnic al societăţii Perla Invest.

Schiorii sunt aşteptaţi pe pârtie din această seară sau de sâmbătă. „Cel mai târziu sâmbătă dimineaţa vom da drumul la instalaţia de telescaun, ceea ce înseamnă că vom putea primi schiorii pe pârtie“, a mai precizat Dan Câmpeanu.

Ca şi în sezoanele anterioare în care a funcţionat, pe pârtia de schi de pe Cozla nu sunt admise săniile şi, cu atât mai puţin, persoanele care intenţionează să se dea pe zăpadă cu mijloace improvizate, cum ar fi folia de plastic.

Pârtie neomologată la Durău

Pârtia Cozla este situată pe drumul spre lacul Bicaz şi are 915 metri lungime, o lăţime medie de 30 de metri şi o diferenţă de nivel de 300 de metri. Conform clasificărilor internaţionale, este o pârtie de agrement pentru avansaţi de nivel mediu, cu înclinaţia maximă de 22 de grade. Tot pe muntele Cozla există şi o pârtie de tubing, pentru copii, cu o lungime de 200 de metri. În judeţul Neamţ mai există o minipârtie, în staţiunea Durău. Aceasta are 480 de metri lungime, se află pe un teren al Mănăstirii Durău. Această pârtie nu este însă omologată. Pe ea au acces atât schiorii, cât şi cei care folosesc sania, ceea ce măreşte riscul unui accident.

Telegondola, cea mai scumpă
Schiorii nu plătesc propriu-zis intrarea pe pârtie, ci achită transportul cu telegondola, 15 lei adulţii şi 10 lei copiii. Călătoria cu telescaunul este 10 lei pentru adulţi, 5 lei pentru copiii până în 14 ani şi 8 lei de persoană în cazul grupurilor de peste 20 de oameni. La cinci urcări cu telescaunul, schiorii primesc o cursă gratuită.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite