Neamţ: Sătenii cu probleme de vedere din Văleni au fost consultaţi la Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

14 persoane din comuna nemţeană au beneficiat gratuit de tratament de specialitate şi au primit ochelari, la un centru medical din judeţul vecin

Acţiunea caritabilă a fost organizată miercuri, de Parohia Văleni, reprezentată de preotul Gheorghe Ouatu. 14 persoane din satele Văleni, Moreni şi Munteni, cazuri sociale cu probleme oftalmologice, au fost transportate în Bacău, la Centrul Medical Laser Optica. Aici sătenii au fost consultaţi şi au primit tratament de specialitate. În funcţie de gravitatea problemelor, au fost donate pacienţilor şi ochelari.

Acţiunea vizează cazurile sociale din parohiile Eparhiei şi face parte din proiectul intitulat «Hristos - Lumina Lumii», iniţiat de Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, care a încheiat un parteneriat cu centrul medical oftalmologic.
„Persoanele au fost selectate pe baza unor anchete făcute de Primăria comunei Văleni, prin sectorul de asistenţă socială, iar parohia urmează să se îngrijească de finalizarea tuturor cazurilor, prin intermediere cu centrul medical din judeţul Bacău”, se arată într-un comunicat al Grupului de Acţiune Comunitară Văleni.

Reuşita acestui proiect s-a datorat bunei colaborări dintre Biserica Ortodoxă din Văleni, Primărie, şi firma de transport care a asigurat deplasarea persoanelor la Bacău. Reprezentanţii instituţiilor şi ai societăţii de transport sunt membri ai Grupului de Acţiune Comunitară Văleni.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite