Neamţ: Sărbătoarea galben-negrilor (Galerie foto)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Sărbătoarea galben-negrilor (Galerie foto)
Neamţ: Sărbătoarea galben-negrilor (Galerie foto)

Fotbal Club Ceahlăul a marcat 90 de ani de la înfiinţare prin lansarea unei cărţi, meciuri demonstrative, revederi cu foşti jucători şi bineînţeles cupe cu şampanie.

CITEŞTE ŞI:

În acest sfărşit de săptămână Clubul Ceahlăul a marcat împlinirea a 90 de ani de la înfiinţare. Evenimentele au fost deschise vineri, 22 octombrie, prin organizarea unui simpozion la care au luat parte foşti dar şi actuali antrenori, jucători şi sponsori. „Mă bucur că au venit atât de mulţi la aniversare. Sperăm să avem rezultate şi să putem cândva să repetăm performaţa echipei de aur care a jucat  cu Juventus”  a declarat preşedintele onorific al clubului, Gheorghe Ştefan.

Manifestarea a inclus şi prezentarea video a imaginilor din meciul  Ceahlăul –Juventus, iar în plus a fost lansată oficial prima carte dedicată Clubului de fotbal de sub poalele Pietricicăi la aniversarea  celor 90 de ani de sărbătoare.

Cartea de onoare a clubului


Cartea intitulată „Fotbal Club Ceahlăul, 90 de ani de la înfiinţare” a fost semnată de Gelu  Crăcană, cel mai înfocat suporter al galben negrilor şi ziaristul Marius Mihăilă. Lucrarea poate fi considerată o monografie a clubului şi este împărţită pe trei perioade.  În prima parte este prezentată istoria fotbalului pietrean începând cu 1919, în a doua este descrisă prima retrogradare în divizia B, iar ultima parte este dedicată intrării în elita fotbalului românesc .

„Eu am scris în această carte la îndemnul domnului doctor Costache Andone. Istoria se scrie nu se descrie, sper să vă placă şi să o citiţi” a spus autorul Marius Mihăilă. Fericit la lansarea cărţii, cel de-al doilea autor, Gelu Crăcană a precizat că  „eu m-am axat pe descrierea perioadei  1992 şi până în zilele noastre pentru că trăiesc alături de această generaţie. Mulţumesc lui Dumnezeu că sunt la acest club”.

Meciuri între generaţii


Sămbătă 24 octombrie manifestările prilejuite de aniversarea celor 90 de ani de viaţă ai Clubului Ceahlăul au continuat prin  două meciuri demonstrative. Jocurile s-au disputat  între generaţia jucătorilor care au fost pe teren alături de Juventus şi Old Boys, vechea generaţie de fotbalişti a clubului şi reprezentanţii mass media locale. 

Ambele partide s-au încheiat cu victoria clară a fotbaliştilor care au făcut parte din echipa de aur a Ceahlăului. „E minunat să revii pe teren şi să joci cu sufletul deschis” a spus Costel Enache, fostul atacant al nemţenilor din perioada anilor ’90.


Sărbătoarea a fost încheiată cu o petrecere la care s-a ciocnit un pahar de şampanie, în ciuda rezultatului de egalitate obţinut sămbătă de FC Ceahlăul pe teren propriu împotriva formaţiei de la Alba Iulia. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite