Sărbătoare culinară cu brânză şi cârnaţi la Piatra Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nemţenii gustă din bucatele tradiţionale aflate pe tarabe
Nemţenii gustă din bucatele tradiţionale aflate pe tarabe

În acest sfârşit de săptămână este organizat ultimul târg cu produse tradiţionale din acest an.  Zeci de producători din judeţele Vaslui, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Suceava, Harghita şi Neamţ participă la cea de-a treia ediţie a târgului, care se va desfăşura în Piaţa Centrală.

Evenimentul este organizat de Primăria municipiului Piatra Neamţ alături de Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ şi vine în întâmpinarea micilor fermieri, producătorilor de bucate tradiţionale şi meşteşugarilor. „Mulţi pietreni nu au ştiut că noi avem prevăzut acest eveniment şi ne-au contactat să ne propună organizarea lui. Asta înseamnă că oamenii îşi doresc acest lucru, iar pentru mine este un motiv de bucurie“, spune Mihai Caravan, director în cadrul Camerei de Comerţ.

Cadouri pentru cei dragi

Pietrenii care vor trece zilele acestea prin Piaţa Centrală vor putea să cumpere preparate dintre cele mai diverse. „Brânza ecologică, brânza de burduf sau cea în coajă de brad, halviţa şi colacul secuiesc sunt doar câteva din deliciile care îi vor încânta pe toţi cei care vin la târg“, mai spune Mihai Caravan.

De pe tarabe nu vor lipsi nici preparatele specifice sărbătorilor: costiţă, muşchiuleţ, pastramă afumată de casă, cârnat ţărănesc şi şorici. „Bine ar fi să putem regăsi cu toţii gustul cărnii de porc pe care îl simţeam pe vremea când eram copii şi mergeam la bunici de Crăciun“, a spus Maria Iuraşcu, profesoară.

Totodată, organizatorii s-au gândit să ofere vizitatorilor posibilitatea de a cumpăra cadouri rudelor şi prietenilor.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite