Săracii din judeţul Neamţ, duşi cu zăhărelul de la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar 33 de localităţi din cele 83 ale judeţului au primit făină şi zahăr gratuite de la Uniunea Europeană. 

La două luni de la demararea acţiunii de distribuire a alimentelor, au beneficiat de acestea doar locuitorii cu venituri reduse din Piatra Neamţ (128 tone), Roman (105 tone), Târgu Neamţ (42 tone), cei din oraşele Bicaz şi Roznov şi sătenii din 28 de comune.


„Motivul acestei întârzieri îl constituie aprovizionarea greoaie cu zahăr. La mijloc sunt înţelegerile făcute la nivel central de APIA cu furnizorul“,
a explicat Timişor Marin, responsabilul din partea Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ. Conform programului, fiecare dintre cei 81.000 de nevoiaşi din judeţ are dreptul să primească patru kilograme de zahăr şi 15 kilograme de făină albă.


Zahăr plimbat pe ruta Slovacia-Ungaria-Podoleni
Până ieri, în depozitul din comuna Podoleni, unde sunt stocate alimentele, au ajuns 718 tone de produse, din care 571 de tone de făină şi doar 147 de tone de zahăr. Principala problemă este că cele două produse trebuie împărţite împreună. „Problemele cu aprovizionarea sunt la zahăr. Din ce cunosc, zahărul e produs în Slovacia, e ambalat în Ungaria şi abia apoi ajunge la noi“, explică reprezentantul CJ.


Ieri, în depozitul de la Podoleni se recepţionau 84 de tone de zahăr, iar luni, 30 noiembrie, urmează să mai ajungă ultima tranşă de făină şi alte 84 de tone de zahăr. Autorităţile judeţene susţin că dacă primăriile se vor mobiliza şi vor asigura mijloacele de transport necesare, operaţiunea de distribuire a alimentelor se va încheia până în ajunul Crăciunului.  

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite