Săracii din Piatra Neamț nu mai primesc de sărbători produse alimentare, ci bonuri valorice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pietrenii cu venituri situate sub nivelul salariului minim brut pe țară vor primi de Crăciun bonuri valorice de 50 sau 100 de lei. Beneficiarii își vor putea cumpăra cu tichetele doar produse alimentare.  

Pentru sărbătorile de Crăciun, Consiliul Local a aprobat acordarea de ajutoare sociale pietrenilor cu venit net pe membru de familie mai mic sau egal cu 670 de lei, nivelul salariului minim brut pe ţară. În acest an, ajutorul va fi acordat sub forma de  bonuri valorice, nu pachete cu produse alimentare așa cum se proceda în anii anteriori.

„Persoanele singure vor beneficia de bonuri valorice în valoare de 50 de lei, iar familiile, indiferent de numărul de membri, de bonuri valorice în valoare de 100 lei. Din aceste bonuri valorice nu pot fi achiziţionate băuturi alcoolice şi tutun", se menționează în comunicatul primăriei.

Bonurile valorice vor fi acordate la trei centre de distribuție respectiv la casieria Primăriei ( pentru persoanele domiciliate în zona Centru, cartierele Văleni şi Bâtca Doamnei), la Centrul Social Speranţa (pentru persoanele din Speranţa, Muncii, Ciritei, Vânători şi Gara Veche) și la Casa Căsătoriilor (pentru persoanele domiciliate în cartierele Precista, Sarata, Mărăţei şi Dărmăneşti). Punctele de distribuţie vor funcţiona în perioada 14-22 decembrie, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 9.00-16.00.

Pentru a intra în posesia bonurilor valorice, beneficiarii vor trebui să completeze însă cereri tipizate şi declaraţii pe proprie răspundere,. De asemenea, oamenii trebuie să anexeze documentele justificative privind veniturile lunare (adeverinţă de salariat, cupon de pensie, şomaj, alocaţie) și copii după documentele de identitate ale membrilor familiei.

Edilii locali spun că bonurile valorice vor fi acordate pe loc, în urma verificării actelor depuse, iar lista cu magazinele unde pot fi valorificare tichetele va fi afișată la punctele de distribuţie.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite