Şapte autospeciale noi pregătite pentru pompierii nemţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele trei ambulanţe de prim ajutor SMURD şi patru autospeciale de intervenţie vor ajunge la Piatra Neamţ, Roman şi Târgu Neamţ. Dotarea cu echipamente performante se realizează printr-un proiect european cofinanţat de Consiliile Judeţene din zona de nord-est a ţării.

Pentru îmbunătăţirea capacităţii şi sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă vor ajunge în Neamţ trei ambulanţe de prim ajutor şi patru autospeciale pentru stingerea incendiilor.

Pompierii au primit două autospeciale de intervenţie

„Este vorba de partea a doua a proiectului derulat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST, organism din care face parte şi Consiliul Judeţean Neamţ", spune Mircea Pintilie, vicepreşedintele CJ Neamţ.

Valoarea echipamentelor este de 903.600 euro, fără TVA, iar partea de cofinanţare a proiectului este de 200.000 de euro, bani asiguraţi din bugetul judeţului.

Trei autospeciale noi pentru intervenţiile pompierilor

Întregul proiect care se derulează pe parcursul a 20 de luni este în valoare de de 33,96 milioane lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 26,79 milioane lei. Judeţul Neamţ trebuie să asigure o cofinanţare de 14,93% din valoarea totală a proiectului.

„Echipamentele noi asigură scăderea timpului de răspuns şi consumul de apă. În plus, există şi beneficii pe partea de mediu întrucât maşinile sunt dotate cu motoare nepoluante, Euro 5", spune colonelul Ioan Niţică, şeful ISU Neamţ.

O parte din dotări vor ajunge până la sfârşitul acestui an în Neamţ, iar echipamentele care sunt încă în procedura de licitaţie vor fi achiziţionate anul viitor.

În prima fază a proiectului, ISU Neamţ a primit deja cinci autospeciale şi echipamente de intervenţie în valoare de 720.000 de euro (fără TVA), pentru care CJ Neamţ a alocat o cofinanţare în sumă de 40.000 de euro.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite