Săptămâna și prefectul la Neamț. Dan Vasile Constantin a renunțat la funcție, Mitea Ilie Dumitru Haralambie numit prefect în locul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibianul Ilie Mitea a fost numit prefect la Neamț
Sibianul Ilie Mitea a fost numit prefect la Neamț

La nicio săptămână de la instalarea în funcție, Dan Vasile Constantin a fost înlocuit de premier cu un alt prefect, fost inspector guvernamental și ex-prefect de Sibiu. Primul ministru spune că i-a cerut lui Constantin să renunțe singur la funcție deoarece era și candidat la alegerile locale.

Guvernul a adoptat în ședința de miercuri hotărârea privind încetarea raportului de serviciu, prin acordul părţilor, a lui Dan Vasile Constantin, din funcția de prefect al judeţului Neamţ.

„Prefectul de Neamț pe care l-am numit astăzi în funcție este din Corpul Înalților funcționari publici. Cel de până astăzi nu a apucat să semneze nicio hârtie, am depistat faptul că era și candidat și l-am înlocuit imediat din funcție, de fapt, l-am pus să-și dea imediat demisia din funcție și am numit pe altcineva în locul lui", a spus primul ministru Victor Ponta.

În aceeaşi şedinţă, Guvernul României a adoptat hotărârea privind aplicarea mobilităţii pentru Mitea Ilie Dumitru Haralambie din funcţia publică de inspector guvernamental în funcţia de prefect al judeţului Neamţ.

Hotărârile de Guvern vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Acuzat prin două reclamații depuse la Biroul Electoral Județean că este într-o situație de incompatibilitate deoarece este și prefect și candidat pe listele USL la Consiliul Județean, Dan Vasile Constantin a confirmat că și-a înaintat demisia încă de luni, 4 iunie.

„Sunt un om de onoare și nu am dorit ca rezultatul alegerilor să fie viciat de această situație. Luni, demisia mea a fost înregistrată la Minister și probabil că în ședința de Guvern se va decide înlocuirea mea din funcție. Oricum, am delegat toate atribuțiile legate de organizarea alegerilor doamnei subprefect și nu am semnat niciun act pe această linie", a spus Dan Vasile Constatin.

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite