Neamţ: Săptămâna în imagini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Săptămâna în imagini
Neamţ: Săptămâna în imagini

Vedeţi aici cele mai importante subiecte ale săptămânii surprinse de aparatul foto al reporterilor Adevărul de Seară

Luni, 5 octombrie

Dan Ostahie este cel mai bogat nemţean

Povestea de succes a omului de afaceri care a mai depăşit o criză financiară în 1996 apare în topul 500 al celor mai bogaţi români. Revista Forbes a publicat la începutul săptămânii clasamentul miliardarilor din România. Dan Ostahie se mândreşte cu locul 47 în topul Forbes.

image

Marţi, 6 octombrie

Judecătorii s-au întors în sălile de judecată după cinci săptămâni de proteste

În prima zi de lucru după perioada de proteste a magistraţilor, sălile de judecată au fost arhipline. Judecătorii au fost asaltaţi încă de la primele ore ale dimineţii cu procesele amânate din 1 septembrie. Magistraţii spun că nu renunţă definitiv la ideea protestelor, şi le vor relua de la 1 nioembrie dacă nu li se vor rezolva problemele. În perioada de grevă aceştia nu s-au pronunţat decât în cazul arestărilor şi a situaţiilor de plasament ale minorilor.

image

Joi, 8 octombrie

Piatra Neamţ, perlă turistică îngropată în moloz

Deşi are acum patalama de oraş turistic, Piatra Neamţ mai are mult de evoluat până să devină o staţiune turistică modernă. Pentru turişti, Piatra Neamţ este un oraş al contrastelor, unde pot admira telegondole, dar şi blocuri abandonate şi străzi blocate de şantiere veşnice. Primarul oraşului îşi doreşte ca odată cu distincţia primită de oraş, economia să evolueze mult prin turism. „Vreau ca Piatra Neamţ să depăşească Poiana Braşov”.

image

Vineri, 9 octombrie

Din noile conducte de pe strada Durăului izvorăşte apa

Vineri dimineaţă la ora 10.00 strada Durăului era plină de apă. Deşi conductele de aducţiune au fost schimbate recent, apa tâşnea din pietrişul cu care au fost acoperite ţevile. Aceeaşi situaţie a fost regăsită în aceeaşi zi şi în Piaţa 22 Decembrie şi în faţa Şcolii nr. 3. De altfel, Apaserv  intervenise cu numai o zi în urmă  pentru a remedia o scurgere apărută pe strada Petru Rareş, la o conductă abia schimbată.

image

Sâmbătă, 10 octombrie

Micii karatişti au ieşit la încălzire

160 de copii au concurat sâmbătă în cadrul ediţiei a IX-a a cupei Ronin la karate. Competiţia s-a desfăşurat în sala de sport a Şcolii Generale nr. 5 din Piatra Neamţ, care a reunit sportivi din Iaşi, Oneşti, Bacău, Timişoara, Oradea, Arad, Orăştie, Deva, Anina şi Piatra Neamţ. Întrecerea a fost una din etapele Campionatului Naţional din cadrul Federaţiei Române de Arte Marţiale. Sportivii au fost jurizaţi de shihan Mihai Cioroianu şi sensei Nicolea Iordăchescu.

image
Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite