Şantajiştii mai stau două luni după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florentina Pungă şi Luigi Adamo sunt cercetaţi pentru şantaj
Florentina Pungă şi Luigi Adamo sunt cercetaţi pentru şantaj

Judecătorii de la Tribunalul Neamţ au respins ieri recursul celor doi la prelungirea mandatului de arestare. Nemţeanca şi italianul sunt cercetaţi după ce au şantajat o familie pentru 28.000 de euro.

Tribunalul Neamţ a judecat, ieri recursul formulat de Florentina Pungă şi Luigi Adamo împotriva prelungirii arestării cu încă 60 de zile. „Completul Tribunalului Neamţ, format din trei judecători, a decis respingerea recursului“, a precizat judecătorul Iulian Mitrofan, purtător de cuvânt al Tribunalului Neamţ.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Neamţ a finalizat cercetările şi a dispus trimiterea celor doi în judecată, prin rechizitoriu, pentru acuzaţia de şantaj, în data de 27 ianuarie. 

Acuzaţii au fost la un pas de eliberare

La doar o zi după trimiterea în judecată, mandatul iniţial de arestare preventivă emis pe numele celor doi pentru 20 de zile, a expirat. Dacă nu intervenea o nouă decizie judecătorească, s-ar fi impus punerea lor în libertate.

„Odată cu primirea dosarului spre judecare, am verificat starea celor doi acuzaţi şi am dispus menţinerea stării de arest. Această verificare se va face periodic şi, în funcţie de evoluţia procesului, se va menţine sau se va revoca starea de arest“, a precizat judecătoarea Ilona Nica, preşedintele Judecătoriei Târgu Neamţ. Florentina Pungă (34 de ani) din comuna Vânători şi Luigi Adamo (31 de ani), cetăţean italian din regiunea Bari, au fost arestaţi preventiv în urma unui flagrant organizat în Târgu Neamţ, sâmbătă, 9 ianuarie.

Cei doi au trimis mai multe bileţele familiei Adina şi Daniel Gavriloaia, în care cereau 28.000 de euro pentru a nu pune în aplicare ameninţări la adresa bunurilor, vieţii lor şi a copiilor.

Situaţia a fost reclamată la Poliţie, ai cărei lucrători, sub coordonarea unui procuror, au organizat flagrantul. Pentru a simula plasarea celor 28.000 de euro în locul indicat de ultimul bileţel de ameninţare, familia Gavriloaia a folosit şerveţele de masă tăiate la dimensiunea bancnotelor.

Conform rechizitoriului, bileţelele de ameninţare au fost concepute de Luigi Adamo, traduse de Florentina Pungă şi rescrise de italian. Femeia a susţinut în timpul cercetărilor că a acţionat sub ameninţare, iar bărbatul a negat constant că ar avea vreo legătură cu şantajul.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite