Neamţ: Sanitarii se pregătesc de proces

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Medicii şi asistentele medicale din cadrul Spitalului Judeţean Neamţ au demarat procedura de strângere de semnături pentru a intenta un proces Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate

 Medicii şi asistentele medicale din cadrul Spitalului Judeţean Neamţ au demarat procedura de strângere de semnături pentru a intenta un proces Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi Spitalului Judeţean.

Aceştia sunt nemulţumiţi pentru că lefurile lor au fost drastic reduse de tăierea sporului de fidelitate.

Cei 1.500 de angajaţi ai Spitalului Judeţean se plâng de faptul că sunt singurii din sistem care nu şi-au primit acest spor încă din luna iunie, deşi este stipulat în contractual colectiv de muncă. 

Şefii ridică din umeri

Sporul de fidelitate reprezintă între 5 şi 25% din salariu, pe diferite trepte de vechime. „Eu înţeleg perfect nemulţumirile acestor oameni pentru că în primul rând sunt medic. Problema este că noi acum funcţionăm la limita avariei şi nu avem efectiv de unde să dăm bani“, a explicat doctorul Sorin Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Neamţ.

Banii vin de la CNAS

Cea mai mare unitate sanitară din judeţ este singura care nu a onorat plăţile la timp. „Nu am primit până acum niciuna dintre cele două tranşe ale sporului de stabilitate. Vrem să acţionăm în justiţie spitalul pentru a ne primi banii“, declară într-un comunicat Angela Tofan, liderul Sanitas din Neamţ. Reprezentanţii Spitalui Judeţean explică prin toate mijloacele că singurii bani promişi de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate sunt cei pentru salarii.

„Noi înţelegem că oamenii au muncit, dar nu stă nici în puterea noastră, nici în visteria Casei Judeţene să acordăm cele două tranşe de bani. Abia reuşim să dăm salariile la angajaţi pentru a nu intra în colaps“, adaugă doctorul Sorin Ciobanu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite