Sancţiunile adjuncţilor IPJ Neamţ, amânate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de disciplină a propus diminuarea salariului celor doi cu 15% pe trei luni, dar şeful IGPR n-a semnat pentru aplicare. Cei doi ofiţeri au fost pedepsiţi în urma anchetei care l-a vizat pe fostul şef, Aurelian Vasea Şoric, după asasinarea interlopului Gheorghe Mararu.

 Cercetarea disciplinară a adjuncţilor de la IPJ Neamţ,  comisarii şefi Ioan Andrieş şi Stelică Bezim, a fost finalizată încă de pe 20 ianuarie. Aceştia au fost audiaţi de către Consiliul Superior de Disciplină, constituit la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), dar sancţionarea acestora e incertă.

„Încă nu mi s-a comunicat nimic. Consiliul Superior de Disciplină a făcut propunerea de diminuare a salariului cu 15% timp de trei luni şi urmează ca inspectorul şef al IGPR, respectiv chestorul Liviu Popa, să emită o dispoziţie administrativă de sancţionare, pe care o consideră dumnealui. Aceasta poate fi diferită de propunerea Consiliului Superior de Disciplină, care este doar consultativă “, a precizat comisarul şef  Ioan Andrieş.

„Nu ştiu nimic“

Acelaşi răspuns l-am primit şi de la celălalt adjunct. „Nu ştiu nimic“, a spus- comisarul şef Stelică Bezim. De la Biroul de presă al IGPR ni s-a precizat că nu s-a luat încă nicio măsură de sancţionare. „Nu avem încă un răspuns la propunerea de sancţionare avansată de Consiliul Superior de Disciplină. Aceasta nu este încă rezoluţionată şi nu a ieşit din mapa comisarului şef Liviu Popa“, a precizat ofiţerul de serviciu de la Biroul de Presă al IGPR. Controalele s-au abătut asupra IPJ Neamţ după ce fostul şef Aurelian Vasea Şoric a plâns în conferinţa de presă convocată la o zi după uciderea lui Gheorghe Mararu. A luat apărarea interlopului şi a reproşat ziariştilor că îl numesc „interlop“, când el nu ar fi fost decât un cămătar binefăcător.

Anchetă în noiembrie

Verificările efectuate de Corpul de Control al ministrului de interne în perioada 17-22 noiembrie, ca reacţie la aceste declaraţii, au scos la iveală nereguli, grupate în concluziile raportului pe 11 categorii. În urma cercetării prealabile dispuse, Şoric a fost destituit din Poliţie. Totodată, a fost dispusă cercetarea prealabilă a adjuncţilor acestuia, precum şi a aplaudacilor care l-au susţinut, ameninţând că îşi dau demisia în bloc dacă şefii IGPR nu revin asupra propunerii de schimbare din funcţie.

Şeful de post de la Dochia, agentul şef Vasile Babău, a fost şi el destituit din Poliţie, iar alţi trei poliţişti au fost sancţionaţi cu mustrare scrisă sau tăieri din salariu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite