Salvamontul ajută pompierii la incendii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salvatorii montani vor colabora cu angajaţii ISU
Salvatorii montani vor colabora cu angajaţii ISU

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ au discutat astăzi despre posibilitatea semnării uui parteneriat cu Serviciul Salvamont pentru intervenţiile la incendiile produse în zona montană.

„Acest parteneriat trebuia semnat încă de acum şase luni. Astăzi am revăzut clauzele prevăzute în proiectul gândit în urmă cu jumătate de an“, a declarat Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ. Dacă în ultimele şase luni şefii celor două servicii nu au reuşit să se întâlnească pentru a semna o astfel de înţelegere, incendiul din 22 ianuarie, din Tarcău, în urma căruia un tânăr a decedat, iar alţi trei bărbaţi au fost grav răniţi i-a determinat pe reprezentanţii ISU să grăbească lucrurile.


Autospecialele pompierilor şi ambulanţele nu au reuşit să ajungă atunci la răniţi din cauza reliefului şi a ninsorii abundente. Pentru astfel de cazuri cei mai pregătiţi sunt salvamontiştii, gata să intervină la altitudini mari ca să salveze în timp util victimele, dar şi să diminueze pagubele materiale.
Conducerea ISU Neamţ crede că situaţiile cum a fost cea de la Tarcău, unde pompierii au fost nevoiţi să meargă pe jos, pe o pantă abruptă, mai bine de cinci kilometri ar putea fi evitate dacă ar avea în dotare şi un elicopter pentru intervenţii, aşa cum există în statele Uniunii Europene.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite