Salariile nemţenilor sunt printre cele mai mici din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Neamţ rămâne pe ultimul ultimul loc din zona de Nord-Est a țării şi printre codaşele la nivel național din punct de vedere al veniturilor.

Nemţenii s-ar putea bucura de venituri mai mari în acest an, cel puţin aşa arată o analiză realizată de Econtext, pe baza datelor furnizate de Comisia Naţională de Prognoză. Astfel, salariul mediu al nemţenilor ar putea creşte până la finalul anului, ajungând la 1.115 lei, faţă de 1.027 de lei, cât a fost în decembrie 2010.

Chiar şi aşa, judeţul Neamţ rămâne pe ultimul ultimul loc din Moldova şi printre codaşii ţării la nivelul veniturilor, în urma noastră clasându-se numai Satu Mare, Covasna, Maramureş şi Bihor.

image

Conform datelor deţinute de Direcţia Judeţeană de Statistică, nemţenii au intrat în 2011 cu salarii mai mari cu 13,5 lei faţă de ultima lună a anului trecut.

„În luna ianuarie, în judeţul Neamţ, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 1.426 de lei, iar cel net de 1.041 de lei. S-a înregistrat o creştere cu 1,3% faţă de câştigul salarial mediu nominal net realizat în luna decembrie 2010", a precizat Vasilica Dincă, consilier superior în cadrul Direcţiei Regionale de Statistică (DRS) Neamţ.

Însă numărul salariaţilor din Neamţ a fost de 76.156 la sfârşitul lunii ianuarie, cu 353 mai puţini faţă de luna decembrie 2010 şi în scădere cu 5.070 de persoane comparativ cu luna ianuarie a anului trecut.

Chiar şi cu un salariu de 1.115 de lei, nemţenii spun că tot nu ar face faţă cheltuielilor zilnice.

„Am doi copii, iar eu şi soţul câştigăm împreună 1.700 de lei. Întreţinerea pentru luna februarie a fost de 820 de lei, factura la lumină e de 160 de lei şi mai avem şi abonamentul la cablu şi la telefon. În ianuarie am făcut un credit pentru că nu ne mai descurcam deloc şi acum încercăm să facem faţă şi ratei. Cred că ar trebui să câştigăm cel puţin 3.000 de lei ca să supravieţuim", este de părere croitoreasa Cornelia Marcu.

 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite