S-au stabilit limitele oraşului-staţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai multe investiţii s-au făcut în zona Muntelui Cozla
Cele mai multe investiţii s-au făcut în zona Muntelui Cozla

Aleşii pietreni au dezbătut astăzi un proiect care prevede delimitarea strictă a zonei turistice a oraşului. După ce în toamna lui 2009 oraşul Piatra Neamţ a primit titulatura de staţiune turistică de interes naţional, administraţia locală trebuie să traseze cu precizie zona care merită valorificată din acest punct de vedere.

Investiţiile făcute până acum în domeniul turistic s-au concentrat pe Muntele Cozla, unde au fost amenajate telegondola, pârtia de schi şi de tubing, dar şi la baza de agrement de pe malul Bistriţei.

Lucrările vor continua şi în perioada următoare, fiind incluse în cadrul proiectului „Dezvoltarea Infrastructurii Turistice pe Masivul Cozla, municipiul Piatra Neamţ“. Contractul de finanţare a fost semnat anul trecut cu Ministerul Turismului şi are o valoare totală de peste 56 de milioane de lei. Zona turistică a oraşului dezbătută astăzi de către consilieri este cuprinsă între graniţa cu localitatea Alexandru cel Bun (Vest), cu Gârcina, în zona Muntele Cozla, cu localitatea Dobreni (Nord), la ieşirea spre Târgu Neamţ, şi cu Dumbrava Roşie, la ieşirea spre Bacău. Delimitarea va fi introdusă în Planul Urbanistic General reactualizat al municipiului.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite