Romaşcanii se luptă pentru locurile de parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locurile de parcare le fac probleme romaşcanilor
Locurile de parcare le fac probleme romaşcanilor

Cele mai multe avertismente şi sancţiuni date de poliţiştii Poliţiei Comunitare din Roman sunt pentru ocuparea abuzivă a locurilor de parcare concesionate şi pentru parcare ilegală.

Şoferii romaşcanii se luptă în fiecare zi pentru a prinde un loc de parcare. De multe ori sunt nevoiţi să se învârtă minute în şir sau să-şi ducă maşinile departe de locul în care locuiesc. „Stau în cartierul Favorit şi am lăsat maşina în stradă de multe ori sau la câteva blocuri depărtare. Am vrut să concesionez un loc de la primărie dar costă mai mult decât impozitul la apartament, nu-mi permit şi mă chinui aşa", spune Ionel Popa.

Şi locurile de parcare din faţa instituţiilor publice le pun probleme romaşcanilor. „Dacă vreau să merg la salonul din Casa de Cultură nu am unde să pun maşina. Toate locurile de parcare sunt ocupate de taximetrişti", se plânge Mirela Nahoi.

Locurile de parcare „abandonate“ vor fi licitate din 5 martie

Problema locurilor de parcare este şi a pietonilor, care nu mai au loc pe străduţele înguste şi sunt nevoiţi să meargă pe stradă. „Pe mai multe străzi din oraş se întâmplă asta. De exemplu, de câte ori merg pe strada din faţa complexului sportiv din oraş, maşinile stau pe trotuar. Pur şi simplu nu ai pe unde trece. Suntem nevoiţi să o luăm pe stradă", mărturiseşte Georgeta Enache.

Romaşcanii care nu reuşesc să-şi găsească locuri de parcare şi parchează oriunde sau pe locurile concesionate, sunt nevoiţi să scoată din buzunar banii pentru amenzile date de Poliţia Comunitară.

Rămâi pe neamt.adevarul.ro să afli cele mai importante ştiri din judeţ

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite