Neamţ: Romaşcanii au dat de gustul laptelui de vacă la dozator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Romaşcanii au dat de gustul laptelui de vacă la dozator
Neamţ: Romaşcanii au dat de gustul laptelui de vacă la dozator

Un automat pentru lapte a fost instalat acum trei săptămâni în piaţa centrală din Roman

Cumpărătorii preferă dozatorul pentru că, la acelaşi preţ ca în piaţă, au garanţia calităţii laptelui proaspăt.

Tot mai mulţi romaşcani şi-au schimbat în ultimele trei săptămâni furnizorii tradiţionali de la care cumpărau lapte de vacă.
În Piaţa Centrală a oraşului a fost instalat un dozator de lapte produs la ferma Institutului Franciscan, ale cărui proprietăţi respectă toate normele europene şi păstrează produsul proaspăt pentru mult timp.


Aparatul a fost adus din Elveţia, la preţul de 7.000 de euro. Cumpărătorii pot citi informaţiile afişate pe ecran, legate de procentul de grăsime, densitatea, temperatura de păstrare, proteinele şi cantitatea de apă adăugată.
Litrul de lapte este vândut cu 2 lei, la acelaşi preţ cu cel practicat de producătorii veniţi să vândă în piaţă. Administratorul dozatorului îşi aminteşte că în prima zi de funcţionare toată lumea se uita mirată şi-şi dădea cu părerea despre aparat şi despre marfă.


180 de litri vânduţi zilnic


Prima dată credeam că e un aparat de cafea sau de îngheţată”, spune amuzată Ioana Mârţă, o clientă fidelă a laptelui la dozator. La sugestia celor care au vândut dispozitivul, s-au angajat două vânzătoare, care îi ajută pe oameni să-l
folosescă.


Clienţii pot lua singuri, dar le este frică pentru că nu sunt obişnuiţi. Sunt persoane care au dat de gust, au văzut că este bun şi vin în fiecare zi”, spune Paulina Balint, vânzătoare la dozatorul cu lapte. Zilnic, din dozator se vând în medie 180 de litri de lapte, motiv pentru care producătorii se gândesc să mai amplaseze încă un aparat în altă zonă a oraşului, pentru a face faţă solicitărilor.


Singurele persoane care sunt nemulţumite de maşinăria cu lapte sunt negustorii de lactate din piaţă care se simt ameninţaţi de concurenţă şi au început să-şi piardă o parte dintre clienţi. „Nu ştiu cum drăcovenia asta dă lapte natural când al nostru e muls direct de la văcuţă“, se miră Elena  Mihoc, o bătrânică supărată care stă cu sticlele de lapte pe taraba din piaţă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite