Neamt: Rezerve în lighene din cauza şantierelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întreruperile repetate sunt cauzate de modernizările la reţeaua de canalizare din municipiu. Mulţi pietreni spun că s-au obişnuit cu situaţia, dar reclamă faptul că nu sunt anunţaţi la timp despre intervenţii.

Pietrenii se văd nevoiţi şi astăzi să-şi facă rezerve de apă în căzi şi lighene pentru că de la ora 22.00 furnizarea va fi oprită în mai multe cartiere. Apa nu va curge până marţi noapte, în jurul orei 23.00. Compania Apa Serv va întrerupe apa în comuna Alexandru cel Bun şi la blocurile situate în apropierea pârâului Cuiejdi. Nici pietrenii din zona Pieţei Centrale şi cartierul Dărmăneşti nu vor avea utilităţi.


„Ne-am obişnuit fără apă“


Mulţi pietreni acceptă situaţia cu gândul la faptul că modernizările le vor face viaţa mai uşoară pe viitor, însă critică asociaţiile de proprietari fiindcă nu anunţă la timp intervenţiile. „Ne-am obişnuit deja fără apă. Mai rău e atunci când nu ne anunţă nimeni. Aici e vina asociaţiilor de proprietari, că ele ar trebui să pună anunţ la fiecare scară, ca să ştim şi noi să ne facem provizii“, spune Ioan Tomuleasa, din cartierul Precista. Deşi oamenii spun că înţeleg necesitatea realizării lucrărilor, mulţi nu-şi ascund nemulţumirile. „După ce muncesc o zi întreagă, ajung acasă, unde nu mă pot spăla şi mai şi îngheţ pe deasupra în casă pentru că nu am nici căldură“, a spus revoltat Toader Robu, din cartierul Dărmăneşti.


La fel de critici sunt şi pietrenii care au copii. „Pe cei mici nici nu-i poţi împiedica să nu se joace şi să nu se murdărească“, a declarat pietreanca Roxana Panait. Oficialii Apa Serv stau cu teama ca frigul să nu le strice planurile de a asfalta în această iarnă, la finalul lucrării, străzile brăzdate de şanţuri. „Canalizarea nu este afectată de temperatură fiindcă lucrăm la o adâncime de 3-3,5 metri. Pericolul ar fi legat de refacerea carosabilului, însă nu efectuăm astfel de lucrări la temperaturi mai mici de opt grade Celsius“, a spus Florin Comşa, responsabil în cadrul Apa Serv.

Şantiere deschise cu fonduri UE
Programul de înlocuire a reţelei de canalizare beneficiază de fonduri europene, obţinute prin programul ISPA. Din 2010, Apa Serv va extinde procesul de modernizare în tot judeţul, iar valoarea lucrărilor se ridică la 100 de milioane de euro. Într-o primă etapă va fi reabilitată staţia de epurare a apelor uzate din municipiul Roman, lucrare de 10 milioane de euro.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite