Neamţ: Revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Revista presei
Neamţ: Revista presei

Citiţi cele mai importante titluri din ziarele de astăzi ale nemţenilor

Panică pe Cozla: un pui de urs a fost văzut aproape de oraş!

Un pui de urs a fost observat ieri dimineaţă în apropierea pârtiei de ski de un muncitor care lucra la amenajarea acesteia. Este primul caz după mai bine de şapte ani, când un urs coboară atât de aproape de oraş. Reprezentanţii Romsilva explică: în această perioadă urşii sunt în căutarea hranei, şi sfătuiesc turiştii şi localnicii să nu se aventureze pe traseele nemarcate şi să nu se apropie de aceste animale care pot deveni foarte periculoase.

Sursa: Realitatea Media

Piatra Neamţ produce şomeri pe bandă rulantă

La finalul acestei luni şi la începutul lui august se preconizează că peste 150 de persoane vor rămâne fără slujbă. Mai bine de jumătate din cifră rezultă din disponibilizările făcute de societatea de salubritate Romprest. De la începutul anului, peste 1.100 de pietreni şi-au pierdut locul de muncă . Cele mai multe disponibilizări au fost înregistrate în luna mai, când opt societăţi comerciale au trimis acasă peste 500 de persoane.

Sursa: Monitorul de Neamţ

Trei romaşcani decedaţi în Ungaria

Vineri, un grav accident rutier a pus capăt călătoriei celor trei bărbaţi care se îndreptau spre oraşul maghiar Gasztony. Maşina în care se aflau Ion Mandache de 51 de ani, Lucian Calancea de 22 de ani şi Marius Maghyar în vârstă de 24 de ani s-a lovit frontal de un alt autoturism. În urma impactului au mai fost rănite alte trei persoane printre care şi un copil de numai 10 luni. Consiliul Local Roman a aprobat în şedinţa de ieri acordarea unui sprijin de 3.200 de euro pentru ca familiile celor trei să-şi poată aduce morţii acasă.

Sursa: Ziarul de Roman
  

Bolnavii cronici riscă să rămână fără medicamente

Bugetul Casei de Asigurări de Sănătate nu mai poate suporta decontările medicamentelor pentru miile de bolnavi de diabet, cancer, Sida sau TBC. Cea mai grea perioadă se anunţă în luna august pentru care CAS Neamţ nu mai are bani din cei alocaţi programelor naţionale de sănătate. Următoare rectificare bugetară va fi abia la începutul lunii septembrie. În aceste condiţii, nemţenii care beneficiau de gratuitatea tratamentelor vor trebui să scoată bani din buzunar pentru a-şi prelungi şansele la viaţă.

Sursa: Monitorul de Neamţ

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite