Neamţ: Revista presei locale:

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Revista presei locale:
Neamţ: Revista presei locale:

Citiţi aici principalele titluri din ziarele nemţenilor de luni, 6 iulie:

Bacalaureat de 10

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat a adus în Neamţa trei medii de zece, toate obţinute de domnişoare. Performele absolute ale examenului se numesc Anca Elena Cioclea (absolventă a Colegiului Naţional "Roman Vodă" Roman, specializarea ştiinţe ale naturii), Oana Brăduleţ (absolventă a Colegiului Naţional de Informatică Piatra Neamţ, speceializarea matematică-informatică), respectiv Ioana Stanciu (absolventă a Colegiului Naţional "Calistrat Hogaş" Piatra Neamţ, specializarea ştiinţe sociale).
Dintre cei 4.565 de candidaţi care au participat la toate probele de examen, 4.119 au fost declaraţi admişi şi 443 au picat. Alţi 91 de candidaţi nu s-au mai prezentat la examen, iar trei (doi băieţi şi o fată) au fost eliminaţi pentru că au fost prinşi copiind.

Sursa: Realitatea Media


Românii au venit cu miile la sărbătoarea Cetăţii Neamţ
 
Mii de români au venit, weekendul trecut la Cetatea lui Ştefan cel Mare pentru a participa la primul Festival de Artă Medievală organizat de autorităţile nemţene cu ocazia inaugurării restaurării cetăţii ctitorită de Petru Muşat. Deschiderea oficială a festivalului a avut loc sâmbătă, programul continuând cu binecuvântarea bisericească, momente de teatru, cântece medievale, parada costumelor şi cu salve de tun. Duminică a fost cea mai importantă zi a acestui festival, iar dimineaţa a început cu slujba de sfinţire a capelei din incinta cetăţii, slujbă la care au participat feţe bisericeşti din întreaga ţară, dar şi de Înalt Prea Sfinţia Sa Teofan, Mitropolitul Moldovcei şi Bucovinei care a venit special pentru a ţine slujba de sfinţire şi pentru a săvârşi Sfănta Liturghie.

Sursa: Realitatea Media

Nemţenii, îngropaţi în datorii la bănci

Conform ultimei statistici realizate de BNR, valoarea totală a restanţelor la credite a crescut, în doar o lună, cu 9,5 milioane de lei, creditele achitate cu dificultate fiind în special cele în lei. În paralel cu creşterea restanţelor la credite, şi economiile în lei din conturile bancare scad cu un ritm alarmant. La inceputul lunii iunie, restanţele la credite ale nemţenilor însumau 86,6 milioane de lei, din care 66,1 milioane de lei - restanţe la credite în lei.

Sursa: Ziarul de Roman

Miliard cerut de maici

Banii îi sînt ceruţi, în instanţă, preotului Florin Marin, cel care se judecă cu Mănăstirea Agapia de mai bine de opt ani pentru o casă şi o suprafaţă de teren. Reprezentanţii lăcaşului de cult cer demolarea casei şi plata unei sume de 1 miliard de lei vechi cu titlu de „daune interese“. Stareţa Mănăstirii, Olimpiada Chiriac a apelat în acest caz la juristul Constantin Grigore, cel ce apără interesele în instanţă ale Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Calvarul familiei Marin a început în anul 2001, după ce a cumpărat o casă şi un teren în zona mănăstirii Agapia. Când au ajuns la primărie şi au solicitat o autorizaţie de demolare, au fost amânaţi, iar un an mai târziu aveau să afle că au fost daţi în judecată de mănăstire, care obţinuse în instanţă 49 de hectare de teren.

Sursa: Monitorul de Neamţ

Miss Universe, o tăuroaică pe placul primarului Ştefan

Miss Universe România 2009, Bianca Elena Constantin, a fost primită cu aplauze de către aleşii judeţului, în oraşul natal vineri seara, în ştrandul Tineretului din Piatra Neamţ. Bianca Elena a fost întâmpinată de primarul Gheorghe Stefan, cel care a avut iniţiativa acestui eveniment. „Mă bucur că Piatra Neamţ mai are o performanţă. M-am uitat în CV-ul Biancăi şi am văzut că e născută pe 20 mai, deci e în zodia Taur, ca şi mine. Atunci trebuie să fie o fată puternică şi vreau să-i urez succes în Bahamas“, a declarat Gheorghe Ştefan, primarul municipiului Piatra Neamţ.

Sursa: Monitorul de Neamţ

Romanul, supravegheat de camere video

În punctele cheie ale oraşului se montează, în aceasta perioada, camere video de supraveghere. Acestea vor funcţiona continuu şi vor fi conectate, prin fibra optica a furnizorului de servicii de televiziune, internet si telefonie UPC, la un centru de supraveghere. Reprezentanţii administraţiei locale intentioneaza ca, ajutate de voluntarii din cadrul serviciilor de urgenţă şi de camerele video de supraveghere, să poată asigura liniştea cetăţenilor şi să poata lua, în timp util, măsuri împotriva "elementelor nocive" din oraş.

Sursa: Ziarul de Roman

  

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite