NEAMŢ: Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
NEAMŢ: Revista presei locale
NEAMŢ: Revista presei locale

Principalele subiecte din ziarele locale de astăzi, 16 iulie

Apa care revoltă pietrenii

Pietrenii afectaţi de sistarea apei potabile de la robinet sunt foarte supăraţi. „Eu am un copil cu probleme, care a fost operat recent la genunchi şi are nevoie de duşuri zilnice obligatorii, deoarece pe căldura aceasta operaţia se poate infecta. Nu este normal să condamnaţi acest copil la moarte, din simplul fapt că părinţii lui sunt la zi cu datoriile, iar cîţiva vecini locuiesc la ţară şi îi doare undeva de oprirea apei!“, a declarat Cristinel Cenuşă din Piatra Neamţ, cartierul Precista.
Sursa: Monitorul de Neamţ

În criza apei de la robinetele pietrenilor: Ouatu, vinovat pentru 23.000 lei datorie

Debranşările ce au avut loc în ultimele trei zile şi care au atins 16 asociaţii din mai multe zone ale judeţului creează nemulţumiri în rândul celor care nu au datorii la întreţinere, dar au de suferit ca victime colaterale. Un exemplu este la asociaţia ce cuprinde blocurile D01-05 de pe strada Mihai Viteazu. În mai multe apartamente din blocul D04 locuiesc jucătoarele echipei Volei Club Unic Piatra Neamţ. Datoria pe care o are clubul către Apa Serv este de 23.000 de lei.
Sursa: Realitatea media

Incendiatorul din Pângăraţi este cercetat penal

Fiica săteanului care i-a incendiat vila, provocând pagube de cinci miliarde de lei vechi, a depus plângere penală la Postul de Poliţie Pângăraţi. Ioan B. (68 de ani) este acuzat de distrugere prin incendiere, după ce, pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice şi al unei boli psihice, a stropit lucrurile din casă cu benzină şi le-a dat foc. Înainte de asta, bărbatul şi-a alungat fiica, ginerele şi soţia de acasă, după ce, în prealabil, i-a ameninţat cu un topor.
Sursa: Monitorul de Neamţ

Pe strada Grigore Ureche: Copacii ameninţă să se prăbuşească peste locuinţe

Locuitorii blocurilor de pe strada Grigore Ureche sunt îngrijoraţi din cauza unor tei bătrâni ce par a se prăbuşi în orice clipă. Până acum însă problemele create de aceşti arbori au fost minore, în genul câtorva ramuri rupte de vânt. Dar oamenii din zonă nu vor să ştie cât vor mai rezista copacii, ci când li se va părea şi autorităţilor locale că reprezintă un pericol.
Sursa: Realitatea media

Şoseaua E85, luată cu asalt de Poliţie

Poliţiştii nemţeni au iniţiat o campanie pentru reducerea numărului accidentelor rutiere de pe E85, unul dintre cele mai periculoase din ţară, după numarul accidentelor grave petrecute pe această rută. În perioada 1 ianuarie 2009 - 30 iunie 2009, în judeţul Neamţ au avut loc 211 accidente rutiere, dintre care 13 pe E85-DN2, ceea ce reprezintă 6% din total şi 17% din accidentele înregistrate pe drumurile naţionale ce străbat judeţul Neamţ. În urma acestor accidente au rezultat 18 de victime omeneşti, din care doi morţi, şapte răniţi grav şi nouă răniţi uşor.
Sursa: Ziarul de Roman

Judeţul Neamţ, tentant pentru străini

Numărul cetăţenilor străini care au preferat să se stabilească în judeţul Neamt a crescut, conform statisticilor Biroului pentru Străini. În judeţ sunt stabiliţi aproape 1.000 de cetăţeni străini, iar numărul acestora creşte de la un an la altul. Dacă în 2008, în evidenţele Biroului pentru Imigrări Neamţ erau trecuţi 780, acum sunt 980 de străini. Cei mai mulţi sunt din Republica Moldova (428) şi Italia (181).
Sursa: Ziarul de Roman

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite