NEAMŢ: Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalele subiecte din ziarele locale de astăzi, 15 iunie

Au furat, au plătit, au rămas cu marfa!

Cei trei hoţi de paltin creţ prinşi la jumătatea lunii aprilie în pădurea Ocolului Silvic Gârcina nu au înapoiat prejudiciul decât sub formă de bani, 10.900 de lei. Paltinul creţ, lemn foarte scump folosit la fabricarea instrumentelor muzicale cu coarde, valorificat la preţul pieţei negre, le-a adus profit peste această sumă.
Sursa: Monitorul de Neamţ

Să tot fii bugetar!

Salariile cadrelor didactice vor fi mai mari de 2.000 de lei, de la 1 ianuarie 2010, conform negocierilor pentru legea salarizării unice şi condiţiilor Fondului Monetar Internaţional. Salariul unui profesor debutant va fi de 3.300 de lei, iar al unui profesor universitar cu vechime maximă va ajunge la cel mult 7.800 de lei. Salariul prefectului va creşte cu 3.000 de lei, la 7.650 de lei, iar subprefectul va avea salariul de 7.590 de lei.
Sursa: Monitorul de Neamţ

Debranşări de la reţeaua de apă din cauza datoriilor

Asociaţiile care plătesc cu întârziere facturile aferente serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare, pe lângă faptul că plătesc penalităţi, riscă să fie debranşate de la sistemul public de alimentare cu apă şi să fie acţionate în judecată pentru recuperarea debitelor. Asociaţia de Proprietari Roznov, care înregistrează debite reprezentând contravaloarea facturilor aferente perioadei 06.06.2008-31.05.2009, este prima asociaţie căreia i se va sista furnizarea serviciului de alimentare cu apă.
Sursa: Realitatea media

Cinci lei - intrarea la Cetatea Neamţului

Preţul unui bilet pentru accesul în proaspăt restaurata Cetate a Neamţului s-ar putea majora la 5 lei, din momentul redeschiderii acesteia pentru public, la 3 iulie. Propunerea Complexului Muzeal Neamţ va fi dezbătută şi votată în viitoarea şedinţă a Consiliului Judeţean Neamţ.
Sursa: Realitatea media

Weekend-ul accidentelor grave

La sfârşitul săptămânii trecute, trei accidente rutiere grave au avut loc pe E 85. O persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte trei au ajuns la spital. Cauzele accidentelor: viteza excesivă şi oboseala la volan.
Sursa: Ziarul de Roman

Şefi noi la Garda de Mediu şi Protecţia Consumatorilor

De la finele săptămânii trecute, Garda de Mediu Neamţ şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Neamţ au conducători noi. Noul comisar şef al Gărzii de Mediu Neamţ este Ioan Baghiu, iar cel al Protecţiei Consumatorului este Cristian Iorgu Liciu.
Sursa: Ziarul de Roman

Tinereţe fără bătrâneţe, un festival în pantaloni scurţi

Organizat de Teatrul Tineretului şi Asociaţia Pedagogică „Educatoarea“ Piatra Neamţ, Festivalul a încercat să prezinte un tablou, o imagine, o stare, un puls al teatrului şcolar şi preşcolar (abordare, viziuni, performanţe).
Sursa: Ceahlăul

Piatra Neamţ se pregăteşte de sărbătoare

De Zilele Oraşului, municipalitatea pietreană va organiza, în premieră, un cinematograf în aer liber şi un târg de carte. Concertele nu vor mai avea loc pe Dealul Cârloman, ci în Ştrandul Municipal. Printre cei care vor urca pe scenă sunt aşteptaţi Mihai Mărgineanu şi trupa Holograf.
Sursa: Ceahlăul

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite