Neamţ: 2.300 de dosare amânate de greva magistraţilor- Revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: 2.300 de dosare amânate de greva magistraţilor- Revista presei
Neamţ: 2.300 de dosare amânate de greva magistraţilor- Revista presei

Citiţi cele mai importante titluri ale zilei din ziarele nemţenilor

2.300 de dosare amânate de greva magistraţilor
Procesele penale sunt puse pe linia de aşteptare până la o dată necunoscută. În perioada 1-21 septembrie judecătorii nemţeni nu au soluţionat decât patru dosare, care au reprezentat urgenţe. Nemulţumiţi de faptul că  nu îşi primesc drepturile băneşti cerute, magistraţii nemţeni au decis într-o şedinţă extraordinară prelungirea protestului cel puţin până la data de 5 octombrie. Sursa: Realitatea Media

Record la munca la negru
Neamţul a înregistrat în luna august un nou record. Este vorba de numărul persoanelor depistate prestând servicii fără documente legale.  44 de agenţi economici beneficiau de munca a 52 de personae fără a avea încheiate contracte individuale de muncă. De la începutul acestui an, Inspectoratul Teritorial de Muncă a înregistrat 251 de astfel de cazuri, care prestau diverse servicii pentru 202 agenţi economici. Luna trecută angajatorii nu au primit numai amenzi. Unul dintre cei care nu au respectat legea a fost trimis în judecată pentru că a fost prins în mod repetat folosind munca la negru. 
Sursa: Realitatea Media

Ghinion cu translatorul
Ofiţerii de la Serviciul Rutier Neamţ acuzaţi de mită, au fost deconspiraţi de translatorul autorizat care se afla în maşina condusă de portughezul „scăpat” de 400 de lei. Odată opriţi în trafic, românca şi portughezul au aşteptat în van să primească un process verbal pentru banii plătiţi. Povestea nu s-a încheiat decât în instanţă, unde sunt cercetaţi cei doi acum, după insistenţele femeii care l-a convins pe portughez că în România nu aşa se aplică amenzile.
Sursa: Monitorul de Neamţ

Escrocherii cu animale
Mai mulţi fermieri din Neamţ nu vor mai primi subvenţiile acordate de stat pentru numărul mare de animale. Crescătorii de animale au fost depistaţi de APIA cu mai puţine necuvântătoare decât declarau iniţial în cererile pentru alocarea banilor. În trei dintre cazurile fermierilor controlaţi, din 1.121 de capete de animale, numai 528 pot primi banii de la Minister.
Sursa: Monitorul de Neamţ


Romaşcanii primesc sens giratoriu pe E85


Intersecţia va asigura legătura între drumul European şi noua arteră ocolitoare Roman Est. Contractul prin care a fost semnată finanţarea lucrărilor a fost încheiat pe 13 aprilie. Mai mult, un alt proiect care vizeaz[ şoferii romaşcani în special este cel care modernizează ruta ocolitoare estică a oraşului. Aceasta este prevăzută să măsoare în viitor 7 kilometri, care să aibă două benzi pe sens şi ieşiri către toate localităţile limitrofe oraşului.
Sursa: Ziarul de Roman

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite