NEAMŢ: Seacă fântânile! Revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
NEAMŢ: Seacă fântânile! Revista presei
NEAMŢ: Seacă fântânile! Revista presei

Principalele subiecte din ziarele locale de astăzi, 20 august.

Canicula din ultima perioadă a afectat rezerva de apă a cabanei Pănuşita, ce se află în administrarea Ocolului Silvic Văratec. Cele două fântâni care aprovizionau cabana cu apă aproape au secat, iar administratorii au apelat la ajutorul pompierilor militari. Astfel, în ziua de luni, 17 august, Detaşamentul de Pompieri Târgu Neamţ a efectuat un transport de apă menajeră, de aproximativ 9.000 de litri.
Sursa: Monitorul de Neamţ

Pământul este tot mai secătuit de apă: În estul judeţului seceta pedologică s-a agravat
 
Lipsa precipitaţiilor în prima jumătate a lunii august şi temperaturile foarte ridicate înregistrate în Neamţ au repercusiuni tot mai importante în agricultură. Situaţia cea mai gravă se înregistrează în jumătatea estică a judeţului, unde s-a instalat aşa-numita secetă pedologică puternică.
Sursa: Realitatea media

Trei trăsnete - trei morţi

Un bărbat, în vârstă de 67 de ani, din comuna Borca, murit ucis de trăsnet, marţi, 18 august. Ion T. se întorcea de la cosit de fân, după ce l-a ajuta pe cumnatul său. Ion T. este al treilea nemţean care a murit în acest an lovit de trăsnet. Celelalte două tragedii s-au petrecut în luna iunie. Constantin Bocancea, în vârstă de 54 de ani, din Dumbrava Roşie, a fost lovit de trăsnet sub un copac, în data de 12 iunie, pe când se afla la cules de bureţi. 11 zile mai târziu, doi copii şi trei adulţi, din satul Buruieneşti, comuna Doljeşti, aflaţi la prăşit, au fost loviţi de trăsnet. O femeie a murit pe loc, iar celelalte persoane au fost transportate la spital.
Sursa: Monitorul de Neamţ

Zeci de mii de cărţi rufoase nu pot fi trecute "în rezervă" : Elevii de clasa a IX-a, profil tehnic - obligaţi să-şi cumpere manuale
 
Manualele care au putut fi comandate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu fonduri de la Ministerul Educaţiei, pentru a le înlocui pe cele vechi şi uzate peste măsură, sunt total insuficiente. Sunt atât de puţine, încât mii de elevi fie vor fi nevoiţi să utilizeze cărţile rufoase moştenite de la colegii mai mari, fie pur şi simplu să-şi cumpere manuale la preţurile piperate practicate de librării.
Sursa: Realitatea media

24 de comune s-au „aliat“ în cadrul Asociaţiei Roman Metropolitan

24 de comune din zona Roman au primit cu interes şi au confirmat propunerea de asociere pentru dezvoltare în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Roman Metropolitan“. Comuna Trifeşti a refuzat să facă parte din asociaţia de dezvoltare intercomunitară. Deocamdată, din asociaţie nu fac parte nici comunele Cordun, Săbăoani şi Tămăşeni.
Sursa: Ziarul de Roman

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite