NEAMŢ: Numărul firmelor active a scăzut cu 3.500. Revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
NEAMŢ: Numărul firmelor active a scăzut cu 3.500. Revista presei
NEAMŢ: Numărul firmelor active a scăzut cu 3.500. Revista presei

Cele mai importante subiecte din ziarele locale de astăzi, 21 septembrie.

De la începutul anului, peste 2.400 de agenţi economici au cerut suspendarea activităţii. Alte peste 1.000 de firme au fost radiate sau dizolvate. Numărul înmatriculărilor a scăzut. Acum, în Neamţ sunt mai putin de 20.000 de firme active.
Sursa: Monitorul de Neamţ

Dascălii rămân fără sporuri

Aproape toate sporurile profesorilor vor fi tăiate de la 31 decembrie. Au fost eliminate sporuri cum sunt cel de mediu rural, sporul de dirigenţie, sporul de stabilitate, de suprasolicitare neuropsihică sau sporul de practică pedagogică. Singurul spor pe care profesorii îl vor primi este cel de vechime.
Sursa: Monitorul de Neamţ

Falsificatorii de valută rămân în arest

Romaşcanii Ciprian Bacoşcă, Bogdan Avram şi Sorin Creţu vor ramâne în arest preventiv, după ce magistraţii de la Curtea de Apel Bacău au hotarât ca aceştia să ramâna în arest, în ciuda deciziei contrare adoptate de Tribunalul Neamţ. Cei trei tineri, cu vârste cuprinse între 23 şi 25 de ani, au fost prinşi în timp ce voiau să plaseze una dintre bancnotele de 100 de euro pe care le falsificau.
Sursa: Ziarul de Roman

Cetatea dacică de la Bâtca Doamnei, în lupta pentru restaurare

Singurul monument istoric din judeţul Neamţ cuprins în programul Restaurare lansat de televiziunea publică este cetatea dacică de la Bâtca Doamnei. „Cetatea este una dintre cele mai interesante fortifcaţii antice din Moldova. Bogăţia şi amploarea construcţiilor conferă aşezării atributele unui centru de primă importanţă într-o zona de intensă locuire geto-dacică, aşa cum este Valea Bistriţei“, se arată în prezentare.
Sursa: Ziarul de Roman

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite