NEAMŢ: Fugă cu sacul de bani pregătit pentru confiscare, la o casă de schimb valutar. Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
NEAMŢ: Fugă cu sacul de bani pregătit pentru confiscare, la o casă de schimb valutar. Revista presei locale
NEAMŢ: Fugă cu sacul de bani pregătit pentru confiscare, la o casă de schimb valutar. Revista presei locale

Cele mai importante subiecte din ziarele locale din Neamţ, de astăzi, 11 august

Un control al Gărzii Financiare a depistat valută de peste 1,3 miliarde de lei vechi neevidenţiată în scriptele unei case de schimb valutar din Roman, luna trecută. Erau fără acte 30.775 de euro, 530 de dolari americani, 380 de franci elveţieni, 5.000 de yeni japonezi şi 475 de lire sterline. Pe întreaga sumă s-a făcut proces-verbal în vederea confiscării. La sfârşitul controlului, cei doi bărbaţi din casa de schimb valutar au înhăţat sacul de bani şi au fugit cu valuta. Aceştia sunt daţi în consemn la frontieră
Sursa: Monitorul de Neamţ

134.000 de lei furaţi de sub nasul comisarilor

Comisarii Gărzii Financiare Neamţ erau cât pe ce să confişte o sumă de bani de la o casă de schimb valutar din Roman, dar unul dintre salariaţi şi un prieten al acestuia au şutit sacul cu valută chiar de sub nasul oamenilor legii. Pe data de 3 iulie, în urma unor verificări la un punct de lucru deschis în Roman al unei firme din Braşov, ce realizează operaţiuni valutare, comisarii financiari au descoperit suma de 134.450 de lei exprimată în diferite valute, care nu era înregistrată în contabilitatea firmei şi nici nu utilizau casa de marcat fiscală pentru tranzacţiile valutare.
Sursa: Realitatea media

La Azochim, angajări si activitate reluată

Firma Ga Pro Co Chemicals a angajat deja 560 de oameni, iar lista este deschisă. După 14 ani, instalaţia de uree a fost repornită. Firma are cereri de pe piaţa externă. „Să sperăm că lucruile vor merge bine şi vom primi semnale pozitive şi din partea guvernanţilor“, a declarat liderul de sindicat Gheorghe Moşu.
Sursa: Monitorul de Neamţ

Prefectul de Harghita a cerut comisie nouă de stabilire a graniţelor dintre Neamţ şi Harghita

Consiliul Judeţean Harghita şi Prefectura Harghita au înştiinţat Prefectura Neamţ că doresc reînfiinţarea comisiei care a discutat odată despre graniţa dintre cele două judeţe, în 2005. Atunci a fost înfiinţată pentru prima dată comisia de stabilire a graniţei dintre Neamţ şi Harghita, prin ordinul celor două prefecţi, comisie care nu a ajuns la o concluzie clară din punct de vedere legal.
Sursa: Realitatea media

Neamţenii, şi mai datori la bănci

Valoarea restanţelor nemţenilor la creditele în lei a crescut cu două milioane de lei, ajungând la 68 de milioane de lei la începutul lunii trecute, conform datelor Băncii Naţionale a României. Acestora li se adaugă restanţe de trei milioane de lei la creditele în valută, unde valoarea totală a restanţelor a ajuns la 23 de milioane de lei.
Sursa: Ziarul de Roman

Legile educaţiei aduc noutăţi pentru profesori

Pachetul de legi ale educaţiei vine cu noutăţi numeroase şi pentru cadrele didactice. Astfel, se introduce perioada de stagiatură de un an, obligatorie pentru toţi absolvenţii, examenul psihologic anual devine obligatoriu, iar titularizarea în învăţământ se păstrează, dar examenul poate fi organizat şi la nivelul şcolii.
Sursa: Ziarul de Roman

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite