NEAMŢ: Banii pentru sănătate întârzie. Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
NEAMŢ: Banii pentru sănătate întârzie. Revista presei locale
NEAMŢ: Banii pentru sănătate întârzie. Revista presei locale

Cele mai importante subiecte din ziarele locale de astăzi, 15 august

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Neamţ nu primise, până vineri, nici un leu de la Ministerul Sănătăţii, din cele 42 de milioane de euro promise de ministrul Bazac bolnavilor din toată ţara. Acesta a anunţat marţi, 11 august, că va suplimenta bugetul programelor naţionale de sănătate cu 42 de milioane de euro.
Sursa: Monitorul de Neamţ

Sântămăria Mare
 
Creştinătatea închină ziua de 15 august sărbătorii Adormirea Maicii Domnului. În popor, această zi se numeşte Sântămăria Mare sau, mai simplu, Sântămăria. De Sfânta Maria, peste 1,7 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica.
Sursa: Realitatea media

Surpriză în dosarul „Mită la Dealul Mărului“

Actele de însoţire a transportului de lemne din dosarul primarului de la Poienari, Vasile Emil Dascălu, au fost găsite ca fiind legale. Instanţa a anulat procesul-verbal de amendare a primarului cu 1.000 de lei. În această situaţie nu se mai înţelege de ce ar fi vrut să dea mită. Urmează procesul penal.
Sursa: Monitorul de Neamţ

Epurarea suplinitorilor continuă : Aproape jumătate dintre normele care dispar de la 1 septembrie sunt didactice
 
Ieri, inspectorul şcolar general adjunct Liliana Georgescu a recunoscut, în premieră, că între o treime şi jumătate dintre normele care vor dispărea vor fi norme didactice de predare: „O parte dintre domnii directori ne-au sprijinit în activitatea de identificare a posturilor care pot fi desfiinţate cu costuri sociale minime, alţii însă nu au binevoit să facă acest lucru. Vom decide noi în aceste cazuri, deşi nu este normal. Oricum ar fi, între 150 şi 200 de norme didactice vor fi desfiinţate".
Sursa: Realitatea Media

În plină criză, salariile nemţenilor au crescut

În timp ce mulţi dintre angajaţi îşi pierd locurile de muncă, alţii primesc salarii mai mari şi chiar prime lunare, arată rapoartele Direcţiei de Statistică Neamţ. Câştigul salarial mediu nominal brut al nemţenilor a atins, în urmă cu o lună, 1.400 de lei, iar câştigul salarial mediu nominal net ajunsese la 1.034 de lei, fiind cu 1,2% mai mare faţă de valoarea înregistrată în luna precedenta.
Sursa: Ziarul de Roman

Campanie împotriva muncii la negru, în Neamţ

Inspectorii de muncă nemţeni au desfăşurat o campanie împotriva muncii la negru în judeţ pentru identificarea angajatorilor care folosesc personal fără forme legale de angajare. Verificările au vizat 138 de angajatori din toate domeniile de activitate, aceştia având, în total, 1.076 de salariaţi, din care 426 de femei. Inspectorii de munca au constatat nu mai puţin de 565 de nerespectări ale legii, iar firmele s-au ales cu 54 de amenzi, însumând 18.300 de lei.
Sursa: Ziarul de Roman

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite