Neamţ: Reţelele de termoficare, verificate pentru iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Reţelele de termoficare, verificate pentru iarnă
Neamţ: Reţelele de termoficare, verificate pentru iarnă

Conducerea societăţii de termoficare Locato a anunuţat că, de luni, va începe să livreze agent termic către punctele termice din oraş. Astfel, pietrenilor racordaţi la sistemul centralizat de

Conducerea societăţii de termoficare Locato a anunuţat că, de luni, va începe să livreze agent termic către punctele termice din oraş. Astfel, pietrenilor racordaţi la sistemul centralizat de încălzire le vor fi verificate până la mijlocul săptămânii viitoare caloriferele. „Sezonul de încălzire va începe la cerere, în funcţie de doleanţele fiecărei asociaţii, dar nu vor primi căldură asociaţiile cu restanţe”, a precizat Nicolae Mazilu, directorul societăţii Locato.


Populaţia, datoare cu 700.000 de lei la căldură


Administratorul Locato a menţionat că nu va furniza agent termic în program special pentru cei care au datorii la întreţinere deoarece centralele termice nu funcţionează în regim optim dacă sunt oprite şi pornite la intervale scurte de timp.
Decizia societăţii Locato de a nu furniza agent termic decât la asociaţiile care şi-au plătit facturile ţine cont şi de faptul că pietrenii au datorii la societatea de termoficare în valoare totală de 700.000 de lei. 


După încheierea operaţiunii de încărcare a instalaţiilor şi efectuarea probelor, pietrenii nu vor mai putea să se debranşeze pentru montarea centralelor termice. Reprezentanţii societăţii spun că nu vor mai permite debranşarea de la sistemul centralizat din cauza complicaţiilor care ar putea apărea. Practic, după fiecare debranşare tot sistemul termic ar trebui recalibrat.


Ultima strigare pentru cei care vor să se debranşeze


Cei care doresc să facă această operaţiune pe ultima sută de metri trebuie să se grăbească. Ei trebuie să obţină de la asociaţie o adeverinţă că nu au restanţe la întreţinere, să completeze o cerere şi să achite o taxă de 100 de lei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite