Reabilitarea blocului i-a distrus apartamentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Şoroagă s-a exilat în propria casă de frica infiltraţiilor
Vasile Şoroagă s-a exilat în propria casă de frica infiltraţiilor

Numai pentru refacerea plafonului proprietarul trebuie să achite cel puţin 2.000 de lei. Vasile Şoroagă susţine că tavanul casei i-a fost distrus după ce muncitorii care au reabilitat clădirea au instalat betoniera fără a se asigura dacă acoperişul suportă greutatea ei.

De când a dat prima ninoare, pensionarul din Piatra Neamţ îşi ocupă timpul cu aspiratul bucăţilor de var căzute de pe tavanul apartamentului său.

Coşmarul pietreanului care locuieşte pe bulevardul Mihai Eminescu a început în luna octombrie 2009, când o echipă de muncitori a urcat pe bloc pentru a demara lucrările de reabilitare termică în care imobilul a fost inclus.

„Picură din toate părţile“

„Chiar din prima zi când s-au apucat de lucrare am observat că ceva nu este în regulă. Ei în loc să-şi pregătească terenul pentru a urca materialele, au montat betoniera pe bloc şi au distrus cartonul acela de protecţie“, a povestit locatarul.

De la greutatea montată necorespunzător şi molozul uitat pe terasa blocului nu a mai fost decât un singur pas până la un plafon distrus. „Îmi curge efectiv apa în casă. Am noroc că locuiesc singur şi mi-am permis să mă refugiez în camera mai puţin afectată. O familie cu copii mici ar fi trebuit să îşi ia cameră la hotel“, mai adaugă supărat Vasile Şoroagă.

La început, pentru a salva mobilierul din lemn, pietreanul a adus mai multe oale şi recipiente din plastic pentru a strânge apa care se prelingea din tavan. Acum, acestea nu mai au niciun efect.

„Mirosul de mucegai este insuportabil, degeaba dau drumul la geam. Picură din toate părţile. Mai mult, nu am mai aprins deloc becurile în camera asta pentru că sigur instalaţia electrică este distrusă complet. În orice moment poate face un scurtcircuit“, a supus bărbatul.

Reparaţii de 6.000 de lei

Ajuns la limita răbdării, pietreanul a trimis o sesizare scrisă la Primăria Piatra Neamţ. Deşi baza de date cu reclamaţii este verificată zilnic, de aproape o săptămână Vasile Şoroagă nu a primit niciun răspuns legat de cine este răspunzător de dezastrul din casa lui.

Acum, bărbatul trebuie să facă faţă unei situaţii extrem de dificile financiar. Bugetul familiei sale este insuficient pentru a achita atât datoriile către Primăria Piatra Neamţ, contribuţia  sa la reabilitarea termică, dar şi munca unui constructor care să-i repare plafonul distrus de infiltraţia masivă din această iarnă.

Potrivit acestuia, pentru cele două lucrări ar trebui să scoată din buzunar în jur de 6.000 de lei.

Cazul pietreanului nu este singular
Primăria Piatra Neamţ a înregistrat în ultimii doi ani mai multe cazuri de acest gen. Vasile Şoroagă se pare că nu este singurul pietrean care a avut de suferit în urma procesului de reabilitare termică a blocului în care locuieşte.  „Noi am trimis sesizarea la Compartimentul Tehnic al Primăriei şi îndată ce specialiştii noştri vor lua o decizie îl vom informa şi pe domnul păgubit. De obicei, la celelalte cazuri au fost găsite soluţii de comun acord. Ori constructorul se obligă să refacă pagubele, ori să le achite integral“, a declarat Gabriel Muraru, reprezentant al Serviciului Comunicare din cadrul Primăriei Piatra Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite