Neamţ: Reabilitare termică cu preţuri diferite pentru blocuri identice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Reabilitare termică cu preţuri diferite pentru blocuri identice
Neamţ: Reabilitare termică cu preţuri diferite pentru blocuri identice

O asociaţie de proprietari din centru reclamă faptul că Primăria le-a majorat nejustificat contractul pentru modernizarea faţadelor imobilului

Lucrările pentru reabilitarea blocului D5 de pe bulevardul Eminescu au fost majorate brusc de constructor cu 62.000 de lei. Blocul vecin, care este identic, a achitat lucrări mai ieftine cu 404.252 de lei.

Preşedintele asociaţiei de proprietari 3 Centru, Dumitru Horhogea, s-a adresat în scris redacţiei „Adevărul de Seară“ pentru a se plânge că Primăria a mărit preţul reabilitării termice a blocului D5, de pe bulevardul Mihai Eminescu, cu peste 62.200 de lei, după ce licitaţia a fost câştigată cu alt preţ.

„Licitaţia pentru reabilitarea termică a blocului D5, de pe bulevardul Mihai Eminescu, s-a desfăşurat pe data de 21.07.2009 şi a avut la bază un studiu de fezabilitate cu următoarele sume: 1.699.874 de lei în scenariul 1 şi 1.057.243 de lei în scenariul 2. Actul adiţional la contractul de reabilitare de pe 25 iunie consemnează ca valoare a lucrărilor suma cea mai mare. Numai că ulterior, pe 31 august, apare un act adiţional de 1.762.163,01 lei, care nu se regăseşte în niciun scenariu din studiul de fezabilitate“, ne scrie Dumitru Horhogea, preşedintele asociaţiei de locatari cu numărul 3. El spune că a cerut lămuriri în legătură cu creşterea preţului, mai ales că diferenţa de bani trebuie acoperită de toţi locatarii imobilului renovat. Pietreanul nu a primit însă nicio lămurire de la municipalitate.

„La Primărie am fost plimbaţi pe drumuri, de la Serviciul Achiziţii la Serviciul Investiţii şi de aici la firma câştigătoare, fără să primim răspuns la solicitarea scrisă şi fără să fim lămuriţi“, a declarat Dumitru Horhogea. Nemulţumirea preşedintelui de asociaţie este cu atât mai mare cu cât în situaţia altui bloc identic, din aceeaşi asociaţie şi de pe aceeaşi stradă, cu acelaşi studiu de fezabilitate şi cu aceleaşi lucrări prevăzute, şi anume blocul D1, suma pentru reabilitare a scăzut cu 404.252 de lei.

„În cadrul asociaţiei mai este un bloc, D1, identic cu D5, mai puţin unele spaţii comerciale de la parter. Însă, dacă în actul adiţional 1 sumele pentru ambele blocuri sunt aproape identice, 1.699.874 de lei pentru D5 şi 1.672.698 de lei pentru D1, în actul adiţional cu numărul 2 suma scade la 1.268.445 de lei pentru blocul D1, ceea ce înseamnă mai puţin cu 404.252,14 lei. Cum este posibil aşa ceva?“, se întreabă Dumitru Horhogea.

Primăria arată cu degetul spre firma de construcţii

Reprezentanţii Primăriei Piatra Neamţ nu-şi asumă responsabilitatea pentru modificarea costurilor, motivând că firma de construcţii şi-a calculat suma exactă după organizarea licitaţiei, iar locatarii blocului şi preşedintele asociaţiei au semnat actul adiţional.

„Oamenii aceştia au avut termen cinci zile de semnare şi predare a actului adiţional. Dacă nu erau de acord, aveau posibilitatea de a-l returna fără semnătură. Primăria a încheiat contractul cu firma de construcţii abia după ce am avut toate actele semnate“, a declarat Ludmila Armaşu, de la Serviciul Comunicare al Primăriei Piatra Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite