Răzvrătit nemțean cu lumânarea aprinsă împotriva E.On

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pietrean protestează de trei zile în fața sediului companiei din Piatra Neamț sperând că va fi eliminată taxa de rebranșare la rețeaua de electricitate.

Pentru o datorie veche din luna iunie la factura de electricitate, pietreanul Ioan Clopoțel (60 de ani) s-a trezit la începutul săptămânii că a rămas fără lumină. Bărbatul spune că deculparea s-a făcut fără a se ține cont că are depusă deja într-un fond de garanție al companiei suma de 200 de lei, bani care ar fi stins datoria veche, și nu s-ar fi ajuns la debranșare.

image

Click pe poze pentru fotogalerie

„Depunerea mea este mai veche de anul 2008, și nu s-a uitat nimeni prin arhive, drept pentru care consider că decuplarea a fost abuzivă". Iritat de situație, omul a ieșit luni seară cu o lumânare aprinsă și a protestat în tăcare în fața sediului E.On timp de jumătate de oră. „Am avut deviza <Fiat lux>, un cunoscut citat din Biblie, iar marți am protestat sub îndemnul <Mehr licht>, în traducere <Mai multă lumină>, ultimele cuvinte spuse de Goethe înainte de a muri", a spus Ioan Clopoțel.

Pietreanul a protestat și miercuri cu două pancarte prin care incrimina taxa de rebranșare percepută de furnizorul de electricitate. „Marți am plătit acea taxă haiducească de reconectare, dar sunt hotărât să merge și în instanță să cer despăgubiri, pentru că am stat în frig două nopți cu cei doi copii. Protestez asemenea lui Diogene care umbla cu lumânarea aprinsă ziua în amiaza mare ca să caute un OM, dar nu-l găsesc", mai spune pietreanul revoltat.

El crede că gestul său poate sensibiliza parlamentarii să legifereze interzicerea debranșărilor la orice fel de utilități. „Consider deculplarea un act criminal și irațional care ar trebui interzis prin lege pe perioada sezonului rece, iar taxa de rebranșare e o hoție la drumul mare. Înainte se dădea un preaviz de cinci zile care acum nu se mai poartă și te trezești cu heblul tras". Bărbatul este nemulțumit și de faptul că nu este tratat pe picior de egalitate cu persoanele juridice care beneficiază de eșalonări la plata datoriilor la facturile de energie.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite