Raiul hoţilor are 11 străzi în Piatra Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii îi sfătuiesc pe cetăţeni să-şi ia măsuri de precauţie pentru a nu deveni o „pradă“ tentantă pentru infractori.

Locuitorii de pe 11 străzi din cele două cartiere sunt cei mai expuşi furturilor din locuinţe, au concluzionat poliţiştii pietreni, care au făcut un scurt bilanţ al infracţiunilor din prima parte a anului.

Oamenii legii au stabilit că zonele cu risc infracţional ridicat sunt pe străzile 1 Decembrie 1918, Grigore Ureche, Mihai Stamatin, Poiana Teiului, Bălţăteşti, Progresului, Dimitrie Leonida, Petru Movilă, Cerbului, Strămutaţi şi Cernegura.

În doar trei luni, locuitorii din aceste zone au reclamat 17 spargeri. „Eu am avut noroc că l-am văzut pe hoţ când voia să intre pe geamul de la parter. Am strigat la el şi a fugit speriat. O vecină a rămas însă cu paguba, după ce casa i-a fost spartă“, spune Ionuţ Pricop, care locuieşte la parterul unui bloc de pe strada Dimitrie Leonida. Pietrenii spun că nu doar în cartiere se petrec astfel de fapte, ci acestea au loc şi în plin centrul oraşului, mai ales pe la sediile firmelor.

„Un hoţ a intrat în biroul de la parterul blocului şi i-a furat geanta femeii care lucra acolo. A profitat că aceasta era plecată la toaletă şi uşa era deschisă. I-am găsit actele pe casa scării, chiar în dreptul uşii mele, dar banii şi alte valori nu şi le-a mai recuperat“, spune pensionara Maria Popescu.

Furturile din locuinţe produse în oraş vizează atât casele, cât şi apartamentele. Faptele se produc mai ales seara şi pe timpul nopţii, când proprietarii nu sunt acasă şi mai des în zilele de weekend.

Portretul-robot al hoţului

„Autorii sunt în majoritate tineri, cu vârsta până în 25 de ani, fără ocupaţie. Aceştia acţionează la adăpostul întunericului, urmărind momentul favorabil producerii infracţiunii“, spune inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Poliţiştii pietreni au demarat şi o campanie de prevenire, intitulată „Casa ta în siguranţă“. „Vrem ca populaţia să-şi ia măsuri de autoprotecţie, să instruim tinerii împotriva actelor infracţionale şi să implementăm conceptul de «pază a vecinătăţii»“, mai spune Cătălina Bădeanu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite