Pubelele-doză de bere au fost vandalizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii comunitari vor avea sarcina specială să supravegheze integritatea pubelelor pentru colectarea ambalajelor din aluminiu.

Nici măcar o lună nu au rezistat intacte cele zece pubele speciale montate în oraş pentru colectarea dozelor de bere, dar şi a altor ambalaje din aluminiu. Trei dintre acestea au fost deja retrase din zonele în care fuseseră amplasate din cauză că au fost vandalizate. Deşi două dintre cutii erau postate chiar în preajma fântânii muzicale din Parcul Central, iar locul este foarte frecventat, nimeni nu a văzut cine a atentat la integritatea pubelelor. Cum încă nu au apărut martori, pietrenii au două scenarii.


„Sigur e vorba de nişte tineri necivilizaţi cărora le-a căşunat pe dozele astea“, crede pietreanul Mihai Merişanu. Pensionarul Florin Melinte are o altă versiune. „Eu cred că cineva avea nevoie de aluminiul din care sunt confecţionate cutiile astea ca să facă tigăi şi ceaune“, a declarat pensionarul.


Proiect de ecologizare


Reprezentanţii primăriei au precizat că cele trei containere speciale vor fi recondiţionate şi vor fi amplasate tot în aceleaşi locuri. „Firma care a montat cutiile a reclamat la Poliţie şi se fac cercetări, dar până acum nu ştim să fi fost cineva depistat“, a menţionat Nicoleta Husaru, purtătorul de cuvânt al Primăriei Piatra Neamţ. Între timp, o altă pubelă, montată în apropiere de Hotelul Ceahlăul, pare să devină ţinta vandalilor. În poziţia în care se află, semn că a fost bruscată spre a fi scoasă, doza mai are puţin şi se desprinde din suportul în care este ancorată.


„Poliţia Comunitară va trebui să supravegheze pubelele şi sperăm să nu mai avem cazuri de acest gen“, a completat purtătorul de cuvânt al primăriei. La începutul acestei luni, în cadrul unui proiect de ecologizare, au fost montate doze de aluminiu tip pubelă, în cele mai circulate zone din oraş. Proiectul de colectare selectivă a gunoaielor din stradă este pus în practică de autorităţile locale şi are în vedere menţinerea curăţeniei în zonele pietonale.
Pe lângă pubelele în formă de doză, vor mai fi amplasate şi pubele în formă de paralelipiped, în care oamenii vor putea arunca diferenţiat deşeurile din hârtie, din plastic şi din sticlă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite