Provocare la jocurile copilăriei la Piatra Neamț

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 20 de pietreni au răspuns în weekend invitaţiei făcute de tinerii din grupul „Alambic de Arte“. Tinerii au uitat de grijile cotidiene cu „Piticot“, „Raţele şi vânătorii“, „Ţară, ţară vrem ostaşi“. Parcul de joacă a fost dealul Cernegura.

Grupul de tineri cu iniţiativă „Alambic de Arte“ a revenit cu un nou proiect pentru pietreni. Dacă pe 1 august au reuşit să adune în centrul oraşului artişti din toate domeniile, în weekend-ul care tocmai s-a încheiat, i-au scos pe pietreni din case să se joace pe dealul Cernegura.

„Proiectul s-a chemat J.O.C.U., de la «Jocul oamenilor-copii uniţi». Participanţii au între 11 şi 26 de ani şi s-au adunat datorită anunţului postat pe Facebook. Astfel, am reuşit să transformăm socializarea virtuală în una directă. Când te joci, nu te mai interesează nimic din problemele vieţii de zi cu zi şi de aceea încercăm să ne bucurăm cu fiecare ocazie“, a spus Bogdan Cristescu, organizator.

Chiar dacă şi-au adus de acasă tot felul de jocuri ale copilăriei, de la „Nu te supăra frate“ la „Piticot“, cei peste 20 de tineri care au urcat în acest weekend pe Cernegura au preferat să-şi amintească de cum se jucau în faţa blocului. Participanţii s-au amuzat cu „Raţele şi vânătorii“, „Capră nouă“, „Ţară, ţară, vrem ostaşi“, „Nouă pietre“, s-au vânat cu cornete şi au încercat să-şi amintească de toate jocurile copilăriei, mai ales că cei mai mici nici nu au auzit de multe dintre ele.

„Mă mai joc şi în faţa blocului, dar de cele mai multe ori stau la calculator. A fost chiar frumos aici. Am aflat de eveniment de pe Facebook şi atunci mi-am mai adus doi prieteni de-o vârstă cu mine. De «Capră nouă» nu ştiam până acum“, a spus Ştefan Urziceanu (13 ani), unul dintre cei mai tineri participanţi la experiment.

O nouă invitaţie

Pe 28 august, va fi lansată o nouă provocare, în parcarea mall-ului privat din oraş, când are loc şi concursul destinat pasionaţilor de graffiti.
„Conducerea mall-ului ne-a cooptat şi pe noi în proiect. Pentru duminica viitoare, «Alambic de Arte» îi invită pe tinerii din oraş la ateliere de artă plastică, handmade şi ceramică în curtea mall-ului de la 1 Mai“, a spus Bogdan Cristescu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite