Proiectil găsit pe marginea drumului în comuna nemţeană Pipirig

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectilul de război a fost ridicat de echipa pirotehnică
Proiectilul de război a fost ridicat de echipa pirotehnică

Obiectul de muniţie a fost descoperit de un sătean care a asigurat zona până la sosirea echipei pirotehnice. Proiectilul din al doilea război mondial a fost transportat în condiţii de siguranţă la un depozit al ISU Neamţ şi va fi asanat într-un poligon.

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a fost alertată luni, chiar de persoana care a descoperit proiectilul. Eugen S., în vârstă de 50 de ani, a găsit proiectilul exploziv, calibru 75 mm, pe acostamentul drumului Naţional 15 B.

Bărbatul a anunţat prin 112 echipa pirotehnică şi organele de poliţie, după care a asigurat zona până la sosirea forţelor de intervenţie, astfel încât nimeni să nu atingă, să nu lovească, sau să ridice elementul de muniţie.

„Astfel de elemente pot fi periculoase la manipulare sau transport pentru că sunt trecute prin guri de foc. De aceea, este indicat ca în cazul descoperirii unor obiecte de muniţie să fim anunţaţi imediat prin 112", a spus căpitanul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Echipa pirotehnică a ridicat proiectilul şi a verificat zona cu detectorul de metale, nefiind descoperite alte elemente de muniţie.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite