Proiectil găsit pe islaz de un cioban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectului găsit în Negreşti a fost distrus.
Proiectului găsit în Negreşti a fost distrus.

Pompierii pietreni au fost solicitaţi ieri pentru a dezamorsa un proiectil găsit de un bărbat din localitatea Negreşti, în timp ce se afla cu oile la păşunat pe islazul comunal.

Neculai H. (50 de ani) a descoperit muniţia pe câmp şi a avut prezenţa de spirit să apeleze la pompierii pirotehnişti prin numărul unic 112. „Proiectilul prezenta pericol de explozie la manipulare şi transport“, a declarat căpitanul Iulian Jugan, purtător de cuvânt al ISU Neamţ. Pirotehniştii militari au izolat zona în care a fost descoperită muniţia neexplodată şi s-au asigurat că pe o suprafaţă de 200 de metri pătraţi nu mai există şi alte proiectile. Reprezentanţii ISU Neamţ avertizează cetăţenii judeţului că aceste elemente de muniţie prezintă un real pericol pentru cei care nu respectă o serie de măsuri stricte.

Nemţenii care descoperă astfel de proiectile nu trebuie să le atingă, să le lovească şi în niciun caz să nu le pună în foc. Incidentul de ieri din localitatea Negreşti este primul de acest gen în 2010. La finalul anului trecut, pompierii au fost chemaţi să dezamorseze sute de proiectile neexplodate. Cel mai grav a fost incidentul de anul trecut de pe strada Petru Movilă din Piatra Neamţ, unde o echipă de muncitori a găsit un proiectil din al doilea Război Mondial în mansarda unui bloc de locuinţe. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite