Proiectele de science fiction pentru Piatra Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul primar de Piatra visa la bordeluri legale, iar actualul edil tramvaie aeriene şi scări rulante pe munte. Legislaţia nu i-a permis lui Ion Rotaru să-şi concretizeze proiectul, iar lipsa finanţării îl împiedică în acest moment pe Pinalti să-şi contureze oraşul turistic al viitorului.

Pietrenii s-au obişnuit de câţiva ani să afle detalii despre proiecte care par fantasmagorice venite din partea edililor care conduc urbea. Dacă telegondola sau fântâna muzicală au devenit deja realitate, mai sunt şi idei care au rămas la stadiul de proiect pe hârtie.

Fostul primar Ion Rotaru a vrut să deschidă case de toleranţă sub Pietricica, doar că legislaţia nu i-a permis acest lucru.

„Dacă era altfel legea, eu-mi duceam planul la bun sfârşit", spune Ion Rotaru.

Aflat deja la al doilea mandat, Gheorghe Ştefan a devenit celebru în ţară pentru proiectele inedite, menite să speculeze potenţialul turistic al oraşului. Îi plimbă pe turişti deasupra oraşului cu telegondola, acum face piste de biciclişti pentru amatorii de sport şi-i scoate pe bunici în parc, la fântâna muzicală.

În 2008 a atras din nou atenţia cu alte proiecte menite să transforme micuţul orăşel de munte într-un pol al turismului românesc. Însă, tramvaiul suspendat între Cozla şi Pietricica, liftul înclinat şi scările de pe Pietricica nu s-au conturat încă.

„La proiect nu se renunţă, însă va fi posibilă realizarea lui în momentul în care se va găsi şi finanţarea necesară", a spus Vlad Tudor, purtătorul de cuvânt al Primăriei Piatra Neamţ.

Cumpără mâine săptămânalul ADS Neamţ pentru a afla în ce stadiu sunt proiectele trăznite ale edililor pentru oraşul Piatra Neamţ. Săptămânalul ADS costă doar 0,9 lei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite